Kuraklıkla boğuşan çiftçiye tankerli destek

19.07.2021 - 10:06, Güncelleme: 19.07.2021 - 10:06 1156+ kez okundu.

Kuraklıkla boğuşan çiftçiye tankerli destek

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da kurak geçen yaz sezonuyla birlikte mahsullerini sulamakta zorluk yaşayan çiftçilerin sesini duydu. İki adet arazözü Ziraat Odası’na tahsis ederek kısa vadede üreticilerin nefes almasına yardımcı oldu. Türkiye genelini etkileyen kuraklık Alanya’da da çiftçilere sıkıntılı günler yaşatıyor. Bahçelerini sulayacakları su bulmakta zorlanan, ağaçları ve ürünleri kuruma tehlikesiyle yüz yüze kalan çiftçilerin imdadına Alanya Belediyesi yetişti. Başkanı Adem Murat Yücel, çiftçilerin yarım isteyen sesine kulak verdi ve üreticiye hizmet vermek üzere iki adet arazözü Ziraat Odası’na tahsis etti. GÖKTEPE: BAŞKANIMIZ HEP YANIMIZDA Arazözleri teslim alan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Her zaman üreticimizin yanında olan Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Tahir Göktepe her zaman çiftçinin yanında olan Başkan Yücel’e teşekkür etti ve şunları söyledi:  “Üreticimiz ne zaman zor durumda kalsa Başkanımız her zaman üreticimizin yanında olmuştur. Daha önce de 17 günlük kapanma sürecinde üreticilerimizin malları ellerinde kaldı. O zaman hale gelmesin denilen malı üreticinin halde satabileceği fiyatın çok daha üzerinde satın alarak tüketiciye dağıtması çok güzel bir sosyal projeydi. Kurak geçen yaz aylarının neticesinde yeraltı su kaynakları kurumaya başladı. Bu yüzden muz seraları ve avokado bahçelerini sulayamadık. Ağaçlarımızın kuruma tehlikesi ortaya çıkınca, Belediye Başkanımız Yücel’in kapısını çaldık. Kendisi de hiç tereddütsüz bize iki tane tankeri tedarik ederek üreticilerimizin emrine sundu. Başkanımız hiçbir ücret talep etmedi. Tankerlerimiz su sıkıntısı giderilene kadar hizmet vermeye devam edecek. Üreticilerimizden de hassasiyet bekliyoruz. Herkesin suya ihtiyacı var. Sondaj ve ellerindeki sulama kaynağı yeterli olanlar bu konuya hassasiyet göstererek önceliği sıkıntı yaşayan çiftçilerimize versinler.” YÜCEL: SON YILLARIN EN KURAK GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de ‘‘Su hayattır’’ diyerek sözlerine başladı, herkesi tedbir almaya davet etti. Başkan Yücel; “u kullanım bilincini bir an önce hayatımızın önemli bir noktasına yerleştirmek zorundayız” dedi ve şunları söyledi: ‘‘Kuraklık yüzünden Alanya’nın belli noktalarında sulama suyu sıkıntısı yaşanıyor. Ziraat Odası Başkanımız Tahir bey bizimle bu durumu paylaştı. Bizler de kısa vadede sorunları çözebilmek adına Belediyemize ait olan iki arazözümüzü Ziraat Odamıza tahsis ederek o bölgedeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kuraklık yaşayan, su sıkıntısı çeken çiftçilerimiz hem Belediyemiz hem de Ziraat Odamızı arayarak iletişime geçebilirler.” Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

GÖKTEPE: BAŞKANIMIZ HEP YANIMIZDA

YÜCEL: SON YILLARIN EN KURAK GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ