Sarıçam Belediyesi'nden kasaplık kursu

GÜNDEM 19.07.2021 - 12:12, Güncelleme: 19.07.2021 - 12:12 1223+ kez okundu.

Sarıçam Belediyesi'nden kasaplık kursu

Sarıçam Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Sarıçam Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile ilçede Kasaplık Kursu açtı. Yoğun katılımın olduğu kursta, alanında uzman eğitmenler tarafından kursiyerlere, uygulamalı ve teorik kasaplık kursu eğitimi verildi. Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi’nde iki gün süren kursta İş Sağlığı güvenliği Uzmanı Yusuf Sarsal, Sarıçam İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Ömer Uğur tarafından, sağlıklı kurban seçimi, kurban kesiminin nasıl yapılacağı, kesim esnasında nelere dikkat edileceği, etlerin nasıl parçalanacağı noktaları anlatıldı. Sarıçam İlçe Müftülük görevlisi Erol Özer’de kurban kesim esnasında yerine getirilmesi gereken dini vecibeler noktasında kasap adaylarına bilgiler verdi. Kursa katılan kursiyerlere MEB onaylı sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Sarıçam Belediye Başkan Bilal Uludağ, yaklaşan kurban bayramı öncesi açtıkları kasaplık kursunun önemine değindi. “KURİSYERLERİMİZ MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDILAR” Sarıçam Belediyesi olarak verdikleri kasaplık kursu sayesinde, her kurban bayramında yaşanan istenmeyen görüntülerin önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti “ Her şeyden önce bizim için yapılan her işte ehliyet, liyakat ve mesleki yeterlilik çok önemli. Bu noktada verdiğimiz kurslarımızla kursiyerlerimize mesleki yeterlilik kazandırmak istiyoruz.  Kursumuza katılan 249 kursiyerimiz MEB onaylı sertifikalarını almayı hak kazandılar. Sarıçam Belediyesi olarak verdiğimiz bu kurs sayesinde artık her kurban bayramında yaşanan istenmeyen görüntülerin önüne de geçmiş olacağız. Kursumuza katılan tüm kursiyerlerimizi kutluyor, yeni mesleklerinde başarılar diliyorum.” dedi.

“KURİSYERLERİMİZ MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDILAR”