Alanya düğünlerini yaşatacak merkez açılıyor!

GÜNDEM 20.07.2021 - 06:56, Güncelleme: 20.07.2021 - 06:56 1214+ kez okundu.

Alanya düğünlerini yaşatacak merkez açılıyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in batı bölgesine seçim vaatlerinden olan kültür merkezi ve düğün salonu, Konaklı’da yapıldı, açılış için gün sayılıyor. 18 milyon TL'ye inşa edilen Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, 1200 kişilik iç, 1000 kişilik dış mekana, 150 araçlık kapalı otoparka sahip. Konaklı Kültür Merkezi’nde ilk düğün 24 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. SALONUN İLK MİSAFİRLERİ ÇOCUKLAR OLDU Ekibiyle birlikte Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’nda incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, salonun iç düzenlemelerindeki eksiklerin tamamlandığını 24 Temmuz’da merkezin tam kapasiteyle hizmet vereceğini belirtti. Bölge sakinleri ile de sohbet eden Başkan Yücel, çocuklara salonu gezdirirken ‘‘Biz yaptık, sizler koruyacaksınız’’ dedi. ALANYA’NIN İKİNCİ EŞGİLİK DÜĞÜN SALONU Konaklı Kültür Merkezi’ni diğerlerinden ayıran önemli bir özelliğini de hayata geçiren Alanya Belediyesi ekipleri, batının en kalabalık mahallesine hizmet verecek Konaklı Kültür Merkezi’nde büyük bir dış mekan da tasarladı. Alanya'nın geleneksel eşgilik düğün konseptini içeren bu bahçede, düğün ve her türlü toplantı yapılabilecek, kermesler ve yemekli organizasyonlar düzenlenebilecek. Konaklı Mahallesi, Ketir mevkiine 8 bin metrekare alana inşa edilen Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, her türlü kültürel aktivitenin düzenlenebileceği, gelenek ve göreneklerin yaşatılabileceği çok amaçlı bir konsepte sahip olacak. BİR DE KÜTÜHANE VAR Alanya Belediyesi Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, birçok aktivitenin yanısıra eğitim yuvası olarak da hizmet verecek. Konaklı Kültür Merkezi içerisinde zengin bir kütüphane batı bölgesinin ilk kütüphanesi olarak açılıyor. Konaklı Kültür Merkezi Kütüphanesi diğital kütüphane olarak da hizmet verecek. Bölge halkı boş zamanlarını kütüphanede geçirebilecek, öğrenciler ise ödevleri için araştırma yapabilecek. YÜCEL: GELENEKLERİMİZE UYGUN TASARLANDI Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Yaklaşık 2 yıllık çalışmalarımızın sonucunda hem Konaklı’mıza hem de bölge halkına hizmet edebilecek Konaklı Kültür Merkezi’mizi tamamladık. İnşallah bu ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Kültür Merkezi’mizin içerisinde 1 adet 1200 kişilik kapalı, gelenek ve göreneklerimize uygun olarak hizmet verecek 1 adet de eşkilik tarzı bin kişilik açık düğün alanımız bulunuyor.” DÜGÜN VE ETKİNLİKLER İÇİN REZERVASYON 24 Temmuz Cumartesi gününden itibaren kapılarını vatandaşlara açacak Konaklı Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’ndan faydalanmak isteyen vatandaşların Alanya Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Nikah Dairesi’ne müracaat edebileceği açıklandı.

SALONUN İLK MİSAFİRLERİ ÇOCUKLAR OLDU

ALANYA’NIN İKİNCİ EŞGİLİK DÜĞÜN SALONU