İzmir Gaziemir'de evlere sağlık hizmeti

07.01.2022 - 10:35, Güncelleme: 07.01.2022 - 10:35 9280+ kez okundu.

İzmir Gaziemir'de evlere sağlık hizmeti

Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan daha güçlü olması için verdiği sağlık hizmetlerinden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.İZMİR (İGFA)- Ücretsiz verdiği sağlık hizmetleriyle yurttaşların bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayan Gaziemir Belediyesi, Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Hoş Geldin Bebek, Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti, Diyetisyen Hizmeti, Fizik Tedavi Hizmeti, Hasta Nakil Ambulansı, Engelli Aracı gibi projeleriyle hayatın her aşamasında vatandaşlara hizmet sunuyor. Belediyenin sağlık hizmetleri Gaziemir’in sağlık üssü olan Sağlık Köyünde organize ediliyor. Aylık ortalama 100 doğum gerçekleşen Gaziemir’de doğum öncesi ve sonrası ziyaret edilen annelere bilgi veriliyor, bebeklerine ise hediye paketi sunuluyor. Hamilelik sürecinde anne ve bebeğin sağlık kontrollerini yapan ekipler, anne babayı doğum sonrasına hazırlıyor. Sosyal yönden dezavantajlı, yaşlı, yatalak, engelli ve kimsesiz yurttaşlara el uzatılan projeyle hastaların tedavi ve bakımları evlerinde yapılıyor. Düzenli olarak ev ortamında hastaları ziyaret eden sağlık ekipleri, hastaların sağlık açısından ve sosyal yönden daha iyi olmalarını, sağlıklarının daha iyi hale gelmesi ya da belirli bir düzeyde tutulması için hizmet veriyor. Sağlık Köyünde verilen Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti ile Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor, yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor.Pozitif Yaşam Merkezinde verilen Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti kapsamındavatandaşlar sıkıntılarını anlatıp psikolojik destek alıyor. Gaziemir Belediyesinin bu hizmeti, evden dışarı çıkma imkânı bulunmayan yaşlılara ve hareket kısıtlılığı bulunan hastalara evlerinde, diğer hastalara ise özel olarak tasarlanan merkezde veriliyor. Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti ile yaşlı ya da yatalak durumdaki hastalar evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor. Engelli Hasta Aracı Hizmeti kapsamında ise engelli bireyler ile yarı mobil durumdaki yurttaşların sağlık kuruluşlarına ulaşması sağlanıyor. Özel asansör donanımlı araç ile tekerlekli sandalye kullanan ortopedik engelli bireylerin sağlık hizmetlerine kolayca ulaşabilmesine katkı veriliyor. Bu hizmet kapsamında kanser tedavisi gören hastalara da ulaşım desteği veriliyor.

kuruluşlarına ulaştırılıyor.