Kadına saygı ve adalet İzmit bilboardlarında

GÜNDEM 07.03.2021 - 14:22, Güncelleme: 07.03.2021 - 17:26 2924+ kez okundu.

Kadına saygı ve adalet İzmit bilboardlarında

İzmit Belediyesi kadın emeğinin hak ettiği değeri bulması ve maruz kaldığı şiddetin sona ermesi için kentin birçok yerindeki bilboardlarda farkındalık çalışması yaptı.

İzmit Belediyesi, belediye başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet’in son derece titizlikle üzerinde durduğu emek ve kadın konusunda duyarlı ve farklı duruşunu sürdürüyor. İmzalanan toplu iş sözleşmelerinde de kadını ve emeği koruyan maddelere yer veren İzmit Belediyesi kadınların eşit haklara sahip olmak, hak ettiği değeri bulmak dolayısıyla insanlık hakları için verdiği mücadeleyi bilboardlara taşıdı.  Kentin her noktasına ulaşan bilboardlarda ‘Kadına Şiddete Hayır’ teması işlendi. Yoldan geçenlerin ilgisini çeken bilboard çalışmasıyla kadınların emeğine ve kadına şiddete karşı farkındalığın geliştirilmesi hedeflendi. Kadınların şiddet görmesine artık ‘dur’ denilmesi gerektiğini belirten Yaren Öksüz ve Nisanur Uysal da verdikleri Kadınlar Günü mesajında kadınların desteklenmesini istedi.