Malatya'da El Sanatları Sergisi büyük ilgi gördü

SANAT 17.05.2022 - 17:30, Güncelleme: 17.05.2022 - 17:42 3356+ kez okundu.

Malatya'da El Sanatları Sergisi büyük ilgi gördü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Engelliler Haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlediği ‘Engelliler Haftası Farkındalık’ programı el sanatları sergisi Malatya Park AVM’de açıldı.

MALATYA İGFA- Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı kursiyerlerinin ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı engelli kurs üyelerinin Malatya Park Avm’de açtıkları el sanatları sergisine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Engelliler Haftası Farkındalık haftası programında kısa bir konuşma yapan Malatya Sosyal Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, ‘En büyük engel, beyinlerdeki engeli kaldırmaktır’ diyerek, bakarken engelli bakmamak gerektiğini vurguladı. Sökmen, birlikte yaşadığımız bu insanlarımızın fırsatlar verildiğinde güzel eserler çıkardığını belirtti. Sökmen, Engelliler Haftası nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen el sanatları sergisi programdaki konuşmasında, “Engelliler Haftası Malatya’mızda düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiyor. Bu anlamda da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu haftanın dolu dolu geçmesinde emeği geçen herkesin eline sağlık” şeklinde konuştu. Malatya Park AVM’deki sergide kısa bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan ise, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelliler Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimizin amacı sosyal bir farkındalık yaratmaktı, bu da amacına ulaştı. Sergimiz çok güzel oldu. Tüm Malatyalı hemşerilerimizi sergiyi gezmeye davet ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Malatya Park AVM’deki sergiyi gezen katılımcılar engelli kursiyerler tarafından yapılan el sanatları çalışmalarına hayran kaldılar.