Mersin Büyükşehir, Rusça’nın yanında Almanca da öğretiyor

EĞİTİM 01.05.2022 - 09:45, Güncelleme: 01.05.2022 - 09:45 3778+ kez okundu.

Mersin Büyükşehir, Rusça’nın yanında Almanca da öğretiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde Rusça kursunun yanı sıra Almanca kursunda da dersler başladı. Özellikle iş arayan üniversite mezunu gençler Büyükşehir’in ücretsiz Almanca kursuna yoğun ilgi gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde başlatılan ücretsiz Almanca kursunda derslere başlandı. 12 Mayıs’a kadar sürecek dersleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika da verilecek. Almanca kursuna gençlerden yoğun ilgi Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde bu yıl hizmete açılan MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, açılacak kurslar için Mersinlileri Teksin üzerinden Büyükşehir’e başvuruda bulunmaya davet etmişti. Mersin’de Rus nüfusunun her geçen gün artması nedeniyle her yaştan Mersinli Rusça kursuna yoğun ilgi gösterirken, Almanca kursu ise iş arayışındaki üniversite mezunu gençlerin ilgi odağı oldu. “Kursumuza yoğun bir ilgi var” Rusça kursunun ardından Almanca kursunda da dersler başladı. MERCEK’te görevli Almanca öğretmeni Taner Tohumcuer, şu an için kontenjanların dolduğunu belirterek; “Almanca kurslarına geçtiğimiz 3-4 yıldır çok yoğun bir ilgi var. MERCEK özelinde de o ilgi devam ediyor. Kalabalığız. Biz A1’le başlıyoruz. Şu an temel öğreniyoruz. Açılan bu kurs 12 Mayıs’ta bitiyor. Kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı A1 sertifikası alıyor kursiyerlerimiz” dedi. “Artık iş bulmak sıkıntılı, kendime ekleyebileceğim kadar özellik eklemek istedim” İnşaat mühendisliği mezunu 22 yaşındaki Onur Yıldırım, Almanca öğrenerek iş yaşamında kendisine avantaj sağlamak istediğini belirterek, “Artık iş bulmak biraz sıkıntılı. Kendime ekleyebileceğim kadar özellik eklemek istedim. Gerek yurtdışında gerek ise yurtiçinde yabancı şirketlerle çalışabilmek açısından fayda sağlayacağını düşündüm. O yüzden buradayım. Belediyenin sağlamış olduğu bu imkan gerçekten iyi bir şey. Burada herhangi bir ücret vermiyoruz. Taner Hocam gerçekten gayet iyi anlatıyor. Kendisinden memnunuz” diye konuştu. “Burası bize gerçekten bir hazine gibi oldu” Odyometri mezunu 22 yaşındaki Serkan Aslan da sağlık alanında öncelikle Türkiye’de çalışmak istediğine dikkat çekerek, “Yapabildiğim kadar çabalayıp burada bir iş bulabilirsem kendi ülkemde kalmak isterim. Ama burada yapabilecek bir şey bulamadıktan sonra mecburen yurtdışını düşünmek zorunda kalabilirim. Burası bize gerçekten bir hazine gibi oldu. CV’mize katabileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz bir nokta” ifadelerine yer verdi. Kursiyerlerden 52 yaşındaki Mehtap Demir ise yeni kurstan memnun olduğunu vurgulayarak, “İnsana özgüven veriyor. Çünkü bir dil bir insan demek. Benim hoşuma gidiyor. Keşke daha fazla dil öğrenebilsek. Çünkü önemli olan ona bir adım atmak. Mesela şimdi Almanca öğreniyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bunu düşünmüş, harika bir uygulama” dedi.

Almanca kursuna gençlerden yoğun ilgi

“Kursumuza yoğun bir ilgi var”

“Burası bize gerçekten bir hazine gibi oldu”