Mersin Büyükşehir'in marangozhanesi kadınlar için üretiyor

GÜNDEM 06.03.2021 - 11:30, Güncelleme: 06.03.2021 - 11:30 2566+ kez okundu.

Mersin Büyükşehir'in marangozhanesi kadınlar için üretiyor

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı marangozhanede, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel figürler hazırlanıyor. 8 Mart’ta kadınlar, usta eller tarafından ortaya çıkarılan kelebek, melek kanadı, salıncak gibi figürlerden oluşturulan hatıra köşelerinde dilediği gibi fotoğraf çektirebilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı marangozhanede bu kez kadınlar için özel figürler üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi, kentteki farklı alanları ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı figürlerle süsleyecek. Kadınlar, usta eller tarafından ortaya çıkarılan kelebek, melek kanadı, salıncak gibi figürlerden oluşturulan hatıra köşelerinde dilediği gibi fotoğraf çektirebilecek. Figürler, 8 Mart için itinayla hazırlanıyor Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Marangoz Atölyesi’nde üretilen figürler, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde meydanları süsleyecek. Figürler, usta eller tarafından pembe ve mor ağırlıklı renkler kullanılarak boyanıyor. Figürlerden 1 melek kanatlı pano, 1 salıncak ve 1 tane de minik kelebeklerden oluşan kalp figürü Mersin merkezde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yer alacak. Hazırlanan salıncaklardan 1 tanesi Mut ilçesine, melek kanatlı panolardan 1 tanesi de Tarsus ilçesine yerleştirilecek. Apak: “Emekçi kadınlara fotoğraf köşeleri yapıyoruz” Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli heykeltıraş Okan Apak, “Marangozhanemizde ahşaptan bazı görsellerimiz var. Kadınların daha güzel hatırlanması için emekçi kadınlara fotoğraf köşeleri yapıyoruz. Mesela bir salıncak görselimiz, melek kanatlı figürümüz gibi bazı görsellerimiz olacak” dedi. Yıldırım: “Özel günlerde özel çalışmalar yapıyoruz” Marangozhane sorumlusu Murat Yıldırım, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi 8 Mart’ın anısına da fotoğraf çekimi için yer yapıyoruz. Güzel bir çalışma oluyor. Normalde zaten bank, kamelya, piknik masası yapımı, bunlar standart işlerimiz. Ama böyle özel günlerde de özel çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Figürler, 8 Mart için itinayla hazırlanıyor

Apak: “Emekçi kadınlara fotoğraf köşeleri yapıyoruz”

Yıldırım: “Özel günlerde özel çalışmalar yapıyoruz”