MESKİ, Yenişehir'e 5 kilometrelik altyapı kazandırdı

KAMU 12.04.2021 - 09:10, Güncelleme: 12.04.2021 - 09:10 6527+ kez okundu.

MESKİ, Yenişehir'e 5 kilometrelik altyapı kazandırdı

Mersin’in altyapı eksikliklerini gidermek için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren MESKİ’nin, yağışların ev ve işyerlerinde oluşturduğu maddi hasarları önlemek amacıyla Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde başlattığı altyapı çalışmaları tamamlandı. Kısa sürede tamamlanan çalışmalar sayesinde cadde ve sokaklarda oluşabilecek su taşkınları önleniyor, vatandaşlar mağduriyet yaşamıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nünYenişehir ilçesi Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahallelerinde başlattığı kanalizasyon deplase ve yağmursuyu şebekelerini döşeme çalışmaları sona erdi. Planlanan tarihten erken biten çalışmalar sayesinde yoğun yağışlarda oluşabilecek su taşkınları önleniyor, vatandaşlar mağduriyet yaşamıyor. Üç mahallede yoğun yağış sonrası yaşanan su baskını sorunu çözüme kavuştu Yenişehir, konumu itibariyle Mersin’de en düşük kota sahip ilçelerden biri. Bu nedenle Yenişehir’in kuzeyinden gelen tüm yağış suları, yetersiz altyapı nedeniyle bölgede yer alan ev ve işyerlerinde maddi hasarlara yol açıyordu. Bu sorunları gidermek amacıyla MESKİ’nin kendi öz kaynaklarıyla başlattığı ve yatırım tutarı yaklaşık 13 milyon lira olan yağmursuyu çalışması kapsamında, yaklaşık 5 kilometre muhtelif çaplarda kutu kesit baks imalatı ve boru döşemesi yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2020 yılının Mart ayında yağmursuyu çalışmalarını yerinde incelemişti. Başkan Seçer, incelemeyle ilgili yaptığı açıklamada, bölgede  yaşayan yurttaşların konuyla ilgili şikâyetleri bulunduğunu ve bölgede yağış durumunda önemli sorunlar yaşandığını belirterek, çalışmayı mümkün olduğunca erken tarihte bitirmek istediklerini dile getirmişti. Başkan Seçer’in öncülüğünde projeye hız veren MESKİ, Akkent, Batıkent ve Eğriçam Mahalleleri’nin yağmursuyu çalışmasını beklenenden daha kısa sürede tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sundu. “Eğriçam, Akkent, Batıkent ve Kuzeykent’te bir sorun kalmadı” Akkent Mahallesi Muhtarı Zakir Oğultekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “20 yıldır sular altında kalıyordu bu bulunduğumuz kısım. Kızboğdu Deresi ile 8-10 tane sokak etkili her yağmurda sular altında kalıyordu, perişan oluyorduk. Vahap Bey geldi, bize bu hizmeti yaptı. Bizi bu ıstıraptan kurtardığından dolayı kendisine defalarca teşekkür ediyoruz” dedi. Batıkent Mahallesi Muhtarı Bahri Tuncer, mahallelerinde her yağmurda sel sorunları olduğundan dolayı Büyükşehir Belediyesi ile yazışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu yazışmalar sonucunda; 32. Cadde’den geçerek, Okan Merzeci’den, Çiftlik Mahallesi 34. Cadde deresine kadar götüren 6 binlik borularla aktarıldı. Burada Eğriçam, Akkent, Batıkent ve Kuzeykent’te bir sorun kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer Bey’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Herhangi bir sorun kalmadı” diye konuştu. Eğriçam Mahalle Muhtarı İbrahim Ünel de yıllardır yağmursuyu baskınları nedeniyle mahalle halkının büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, “Mahallemizi sürekli yağmursuyu basıyordu. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, bir de MESKİ Daire Başkanlarımız sayesinde kurtardık. Bu proje yıllardır beklediğimiz bir projeydi. Yıllardır su basardı ama şimdi ondan bir nebze kurtulduk. Batıkent, Akkent ve Eğriçam’dan gelen sularla, mahallenin alt tarafındaki GMK’nın orayı su basıyordu. Şimdi o yapılan yağmursuyu giderinin çok büyük bir faydası oldu. Teşekkür ederiz Büyükşehir Belediyesi’ne” ifadelerine yer verdi.

Üç mahallede yoğun yağış sonrası yaşanan su baskını sorunu çözüme kavuştu

“Eğriçam, Akkent, Batıkent ve Kuzeykent’te bir sorun kalmadı”