Nilüfer'de önce enstrümanları tanıdılar, sonra geri dönüşümle kendileri tasarladı

ÇOCUK 29.01.2022 - 09:49, Güncelleme: 29.01.2022 - 12:22 3937+ kez okundu.

Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nin “Yarı Yıl Tatili Sanat Buluşmaları” etkinliklerine katılan çocuklar, geri dönüşüm malzemelerinden enstrümanlar yaparak, keyifli bir gün geçirdiler.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi, sömestr tatilinde düzenlediği etkinliklerle çocukların hem farklı deneyimler yaşamalarına hem de kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak amacıylyla “Geri Dönüşen Notalar” atölyesi ilginç bir etkinlik gerçekleştirdi.  Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’nde gerçekleşen etkinlikte, ebeveynleriyle birlikte müzeye gelen minikler ilk olarak, dünyanın dört bir yanından çeşitli kültürlere ait onlarca enstrümanın yer aldığı müzeyi rehber eşliğinde gezdi. Enstrümanları müze sorumluları Murat Alihan ve Murat Akın’dan öğrenen çocuklar, ilk kez gördükleri enstrümanları büyük bir ilgiyle inceledi. Minikler daha sonra, müzedeki enstrümanlardan aldıkları ilhamla, yaratıcılıklarını konuşturdu. Evlerinden getirdikleri plastik şişe, karton, ceviz kabuğu, plastik kaşık gibi geri dönüşüm malzemelerle çeşitli enstrümanlar tasarladı. Ebeveynlerinin de desteğiyle marakas, shaker, pan flüt, kabak kemane, el davulu, gitar, balalayka gibi enstrümanlar yapan çocuklar, keyifli bir gün geçirdi. Yaptıkları enstrümanları süslemeyi de ihmal etmeyen çocuklar, günün sonunda tasarladıkları enstrümanları birbirlerine tanıtarak, ritim tuttular.