OSKİ’den Ünye'ye dev yatırımlar

ALTYAPI 18.05.2022 - 13:44, Güncelleme: 18.05.2022 - 13:44 3328+ kez okundu.

OSKİ’den Ünye'ye dev yatırımlar

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), ilçeleri dev yatırımlarla buluşturmaya devam ediyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasının ardından Ünye ilçesinde önemli altyapı yatırımlarını hayata geçiren OSKİ, 2022 yılı yatırım programına aldığı projeleri de hızlı bir şekilde hayata geçiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile ilçeleri dev altyapı yatırımları ile buluşturan OSKİ, aradan geçen süre içinde Ünye ilçesinde 115 km’lik içme suyu hattı, 23 km kanalizasyon hattı, 1 km yağmur suyu hattı, 6 adet içme suyu deposu ve 1 adet fosseptik çalışmasını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Göreve başladıkları günden itibaren ilçelerde önemli altyapı yatırımlarını hizmete sunduklarını belirten Başkan Güler, Ünye ilçesinde geçen 3 yılda OSKİ tarafından toplam 63 projenin tamamlandığını söyledi. YAPIMI DEVAM EDEN 12 PROJEDE SON AŞAMAYA GELİNDİ OSKİ tarafından 2022 programı dahilinde 12 adet projenin devam ettiğini belirten Başkan Güler, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ünye ilçemizde yapımı devam eden 12 adet projemizin de son aşamasına geldik. Bu kapsamda Döşemedibi, Gürecülü Mahallelerine  9 bin 426 m içme suyu hattı ve 1 adet 100 m3lük depo, İnkur, Ağıdere ve Sahilköy Mahallelerine sondaj kuyu, Saylan Mahallesi’ne 3 bin 750 m içme suyu hattı, Yüceler, Güzelyalı, Eskikızılcakese Mahallelerine 6 bin 650 m içme suyu hattı, ilçe merkezi Büyükşehir yol ağı olan mahallelere 7 bin 750 m içme suyu hattı, Yüceler Mahallesi’ne 2 bin 730 m içme suyu hattı, Güzelkale Mahallesi’ne 2 bin 420 m içme suyu hattı, Çatak Mahallesi’ne 7 bin 900 m içme suyu hattı, Beylerce Mahallesi’ne 6 bin m içme suyu hattı, Yazkonağı Mahallesi’ne 3 bin 740 m içme suyu hattı ve Gölceğiz Mahallesi 1.500 m içme suyu hattı projelerinde ekiplerimizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

YAPIMI DEVAM EDEN 12 PROJEDE SON AŞAMAYA GELİNDİ