Saray Belediyesi Yaz Atölyeleri’ne görkemli açılış

KÜLTÜR 27.06.2022 - 18:40, Güncelleme: 27.06.2022 - 18:40 7323+ kez okundu.

Saray Belediyesi Yaz Atölyeleri’ne görkemli açılış

Saray Belediyesi tarafından düzenlenen olan Yaz Atölyeleri’nin açılışı bugün saat 11.00’da geniş katılımla coşkulu bir atmosferde yapıldı. Çocuklar eğlenerek öğrenecekleri Yaz Atölyeleri’nde çocuk korosu, gitar atölyesi, piyano eğitimi, ritim atölyesi, futbol, basketbol, tekvando, akrilik boya atölyesi, dil atölyesi, karakalem atölyesi, kuru boya atölyesi, masa tenisi, çocuk ve mimarlık atölyesi, neşeli botanik atölyesi, pastel boya atölyesi, sulu boya atölyesi, tasarım atölyesi, robotik kodlama, zeka oyunları atölyesi ve satranç atölyesi olmak üzere 20 branşta eğitim görecek.   YAZ ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI Saray Belediyesi’nin en önemli projesi olarak lanse edilen Yaz Atölyeleri, Saray’ın bütün mahallelerinden gelen çok sayıda öğrencinin katılımı ile kapıları açtı.  Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Açılış törenine Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Fuat Ünal, Birdal Gökdağ, Ahmet Tınaz, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve veliler katıldı.   Saray Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sinan Sevgi ve Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören kurslar hakkında bilgi verdi. BAŞKAN ERKİŞ: “ÇOCUKLAR HEPİMİZ İÇİN EN BÜYÜK YAŞAMSAL PROJEDİR” Yaz Atölyeleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Saray Belediyesi Başkanı Özgen Erkiş şunları ifade etti: “Çocuklar hepimiz için en büyük yaşamsal projedir, hayat projesidir. Bu projede geleceğe yönelik mesajı ben de evladımla beraber atmak için buradayım, umudu iddia ve inatla geleceğe taşımak için buradayım diyen çok sevgili anne babalar hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Hoş geldiniz. Şair susan bir çocuktan daha büyük tehlike ve tehdit ne olabilir diyor. Susan, susturulmuş bir çocuk ya da artık konuşmaya gereksinim dahi duymayan, umudunu yitirmiş bir evlat. Bugün, bu tasviratın çok çok ötesine taşmış bir Saray halkı görüyorum. Çocuklarımız bugün burada sizlerin yanında birbiriyle sınıfsız, imtiyazsız bir biçimde Atatürk’ün dediğince kaynaşmış mahiyette konuşuyorlar. Gülen gözleriyle konuşuyorlar. Yarın spor yapmaya hazır tazecik kaslarıyla konuşuyorlar. Anne- babalarının yanında edinmiş oldukları huzur iklimiyle konuşuyorlar. Ben burada bu çok sesliliği, bu dayanışmayı, bu organik iş birliğini gördükten sonra evvelinde basınımızın güzide temsilcileri sormuşlardı bir eseriniz var mı diye. Tek kelimelik cevapla yok demiştim. Bugün, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın yaptığı bu ihtişamlı tesisin gölgesinde konuşuyorum. Onun yaptığı bu tesis olağanüstü bir hizmettir Saray’a. Kendisine her fırsatta müteşekkir olduğumu söylüyorum. Ama daha büyük bir eseri artık benim de bir parçasıyım diyebileceğim bir eseri, bugün burada şu yarım saat içinde sizler oluşturdunuz. Eğer bahsedebileceğim 3 yılın sonunda birçok kişiyle beraber benim de eserimdir diyebileceğim tek bir projem varsa o da bugün burada gözlerinizde gördüğüm kararlılıktır, coşkudur, heyecandır. Müteşekkirim hepinize. En büyük sermayemiz insanımızdır. Bugün burada bunu kanıtladınız.   Saray halkının bilimle, sanatla, sporla ve bunları harmanlamak üzere açık bir irade ortaya koyan siz saygıdeğer velilerin annelerin- babaların, büyükannelerin iradesi ve inisiyatifiyle nasıl da kaynaştığını nasıl da bir karnaval haline yarım saatte bürünebildiğini, burada bütün Türkiye’ye umudu dürten bir proje olarak böylece gösterdiğiniz için ve bizlere böylesine güvendiğiniz için hepinize sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Yaz kurslarımız hayırlı, uğurlu olsun. Bu kursların bugün burada böylece hazırlanışında emeği geçen herkese, bu işlerin en öncül kısmında görev alan Sayın Arif Naci Öngören başkanımın huzurunda onun nezdinde teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” BAŞKAN ERKİŞ ATÖLYELERİ DOLAŞTI Konuşmaların ardından Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ ve Fuat Ünal ile birlikte atölyeleri ziyaret ederek, eğitmenlerden atölyeler hakkında bilgi aldı. Açılış sonunda tüm çocuklara Saray Belediyesi tarafından dondurma ikram edildi.

YAZ ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

BAŞKAN ERKİŞ: “ÇOCUKLAR HEPİMİZ İÇİN EN BÜYÜK YAŞAMSAL PROJEDİR”

BAŞKAN ERKİŞ ATÖLYELERİ DOLAŞTI