Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa, Bosna’da tanıtıldı

08.02.2022 - 15:17, Güncelleme: 08.02.2022 - 15:34 5034+ kez okundu.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa, Bosna’da tanıtıldı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’nın tüm dünyada tanıtımı için çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde tanıtım etkinliği düzenledi.

BURSA (İGFA) - Saraybosna'da Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleştirilen Bursa tanıtım etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü, Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinatörü Fethullah Bingül, Türkiye olarak Balkan ülkeleriyle ortak bir tarihi, coğrafyayı ve kaderi paylaştıklarını söyledi. Bingül, Bursa ve Bosna’daki farklı etkinliklerle iki ülke arasındaki kardeşliğin pekiştirildiğine dikkat çekti. Bursa’da yıl boyunca yapılacak Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerine ilişkin bilgi de veren Bingül, “2022, tüm gönül coğrafyamız ve şehrimiz için önem arz eden etkinliklerin Bursa’da kutlandığı bir yıl olacak. Bosnalı kardeşlerimizi Bursamıza bekliyoruz” dedi. Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç de Bursa’nın çok özel ve ruhaniyetli bir şehir olduğunu söyledi. Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı kutlayan Hacıbayriç, iki ülke arasındaki tarihsel derinliğe dikkat çekti.