Ünye'de içme suyu hatları yenileniyor

ALTYAPI 24.03.2022 - 13:24, Güncelleme: 24.03.2022 - 13:26 3729+ kez okundu.

Ünye'de içme suyu hatları yenileniyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, vatandaşların temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşması amacıyla Ünye ilçesi Burunucu Mahallesinde çalışmalarında sona yaklaştı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı projelerini hayata geçirerek içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Hava şartlarının mevsim normallerine dönmesinin ardından arazi çalışmalarına hız kazandıran OSKİ, Ünye ilçesi Burunucu Mahallesi’nde içme suyu çalışmalarında sona geldi. Yapılan çalışma ile bölge halkı sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak. Toplam 2 bin 260 metre içme suyu hattının inşa edileceği mahalleye, bugüne kadar 2 bin 60 metre içme suyu hattı döşendi. Geriye kalan 200 metrelik bölümün ise kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. “BÖLGE HALKININ İÇME SUYU SORUNLARI ORTADAN KALKACAK” Ünye ilçesinde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Burunucu Mahallesi’nde yapılan altyapı çalışmaları ile bölgede yaşanılan su sorununu çözmüş olacağız” dedi. OSKİ Genel Müdür Us, şu şekilde konuştu: “Ünye ilçesi Burunucu Mahallesi’nin mevcut içme suyu sistemi düzensiz ve yetersiz olduğu için bölge halkı su sorunu yaşanıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile başladığımız çalışmaların yüzde 99’unu tamamladık. Burunucu mahallemize toplamda 2 bin 260 metre içme suyu hattı planlamıştık. Şuanda 2 bin 60 metrelik bölümü ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda tamamlandı. Geriye kalan 200 metrelik bölüm ise 1 hafta içinde tamamlayarak bir projemizi daha hayata geçirmiş olacağız. Yapılan bu çalışmalarla yıllardır içme suyu problemi yaşayan mahalle sakinlerimiz artık temiz ve kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak.”

“BÖLGE HALKININ İÇME SUYU SORUNLARI ORTADAN KALKACAK”