Şule Vural Alkan
Köşe Yazarı
Şule Vural Alkan

Belediyeler yüzünü güneşe çevirsin

Özellikle son yıllarda fazlasıyla gündeme gelen iklim değişikliği birçok çevresel ve yaşamsal sorunu da beraberinde getiriyor. Birkaç yıl içerisinde insanlığı bekleyen en etkili krizlerden birinin iklim değişikliği olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bunun önüne geçmek için tüm insanlığın el birliği ile hareket etmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle fosil yakıtların kullanımı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim artmalı. İklim değişikliği ile mücadelenin en önemli oyuncusu olan yenilenebilir enerji sektöründe son yıllarda en çok tercih edileni de güneş enerjisi. Sağlıklı ve temiz bir geleceğin anahtarı olan güneş enerjisi, sağladığı avantajlar nedeniyle son yıllarda fazlasıyla ilgi görmeye başladı. Temiz çevre ve ekonomik getirisi de düşünüldüğünde zaten güneş, yatırımcılar için fazlasıyla cezbedici durumda. Ülkemiz de güneş enerjisinde dünyanın en avantajlı bölgelerinden birinde yer alıyor. Üretilen fazla enerji bir gelir kaynağına da dönüşebiliyor Güneş enerjisinin en önemli avantajlarından biri de tüketim fazlası enerjiyi satma şansının olması. Üretilen fazla enerji bir gelir kaynağına da dönüşebiliyor. Ayrıca güneş enerjisi artık piyasa fiyatının çok altında elektrik üretebilir duruma geldi. Güneşten üretilen elektriğin piyasadan alınan elektrikten daha ucuz olması nedeniyle de ilgi oldukça fazla. Yani çatılara kurulan güneş sistemleri ile çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor, tasarrufa geçiliyor ve ülke ekonomisine katkı sağlanmış oluyorlar. Kısacası hem temiz hem de kesintisiz enerji elde etmek için güneş enerjisi büyük avantaja sahip. Bu aşamada, belediyeler de mutlaka elini taşın altına koymalı. Seçimlerde sürekli çevreci ve insan odaklı çalışmalara imza atacağı vaadinde bulunan belediyelerimizin vaatleri sadece seçim döneminde kalmamalı. Belediyeler çatılarına güneş enerji santrali kurarak, çevre dostu teknolojilerin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük etmeli. Dünyamızın geleceği açısından büyük önem taşıyor Günümüzde enerjinin temiz ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi dünyamızın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Belediyelerimizin de gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmesi şart. Belediyeler çevre dostu, temiz enerjiye sahip olan güneş gibi sınırsız özellikteki bir kaynaktan yararlanarak hem enerjilerini üretip hem de ekonomiye katkıda bulunabilirler. Yani belediyeler kuracakları GES ile tükettikleri elektriği kendileri üretebilir, bu şekilde hem yüksek faturalardan kurtulur hem de ihtiyaçlarından fazlasını da satarak ek gelir sağlayabilirler. Ayrıca bu projeleri ile Türkiye’nin enerjide bağımsız bir ülke olma hedefine katkıda da bulunmuş olurlar. Sonuç olarak; gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak için daha çok belediyenin çatısında güneş enerji santrali görmek istiyoruz.
Ekleme Tarihi: 27 Şubat 2021 - Cumartesi

Belediyeler yüzünü güneşe çevirsin

Üretilen fazla enerji bir gelir kaynağına da dönüşebiliyor

Dünyamızın geleceği açısından büyük önem taşıyor

Yazıya ifade bırak !

Ufuk Beyde
(01.03.2021 00:51 - #72136)
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Şule Hanım. Enerjiyi gereksiz tüketecek şekilde saçma süslemeler yapmak yerine nasıl daha fazla üretirizin derdinde olmalılar.
(2) (0)