Yenimahalle’de sokak sokak bayram kutlaması

GÜNDEM 15.05.2021 - 11:16, Güncelleme: 15.05.2021 - 11:16 2263+ kez okundu.

Yenimahalle’de sokak sokak bayram kutlaması

Yenimahalle Belediyesi, Koronavirüs salgını sebebiyle geçen yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan Bayramı’nda sevdikleriyle bir araya gelemeyen vatandaşları yalnız bırakmadı. Oluşturulan konvoyla ilçeyi sokak sokak gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eş, dost, akraba ziyareti yapamayanYenimahallelilere moral vermek için, bayraklarla donatılan otobüsten vatandaşların bayramını kutladı. Sokak sokak bayram coşkusu Belediye hizmet binası önünden harekete geçen bayram konvoyu, Şentepe, Demetevler, Karşıyaka, Yahyalar, Serhat, Batıkent, Ata güzergahından tüm ilçenin cadde ve sokaklarında gezerek bayram coşkusunu evlere taşıdı. Konvoyla birlikte ilçe genelinde tüm taksi duraklarını bizzat ziyaret eden Başkan Fethi Yaşar, taksi esnafına bayram çikolatası ikram ederken evlerinin pencere ve balkonlarından el sallayan vatandaşlarla selamlaştı, otobüsün önünü kesen vatandaşlarla da otobüsten inerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Evlerimizde yalnızız ancak kalben hep birlikteyiz Yaşar, “Ülkemiz,ekonomik sıkıntılarımızın üzerine bir de korona virüs sebebiyle sıkıntılı ve sancılı bir süreçten geçiyor. Yaşadığımız tüm sıkıntılar bir an evvel iç barışı, huzuru, birlik ve beraberliğimizi yeniden tesis etmemiz gerektiğini bize gösteriyor. Dini ve milli bayramlarımız bunun için birer fırsattır. Bayramlarımız sevgi, dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü duygularının pekiştiği günlerdir. Bu yıl da on bir ayın sultanı Ramazan’ı karşılayarak huzur, birlik ve beraberlik içinde geçirdik. Pandemi nedeniyle aynı sofralarda oturamadık belki ama gönüllerimiz birlik içinde oldu. Dayanışmanın yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşadık.Bayramlar, kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bir kez daha düşünmemiz için önemli fırsatlardır. Ancak her şeyin başı sağlık. Bu bayramda sokağa çıkma yasağına ve tedbirlere uyacak, sevdiklerimizden biraz daha uzak kalacağız. Bu süreçte evlerimizde yalnızız ancak kalben hep birlikteyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda sağlıkla nice bayramlarda buluşacağız.  Bu vesile ile milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sokak sokak bayram coşkusu

Evlerimizde yalnızız ancak kalben hep birlikteyiz