Akdeniz Zabıtası’ndan pandemi denetimi

02.06.2021 - 14:28, Güncelleme: 02.06.2021 - 14:28 5838+ kez okundu.

Akdeniz Zabıtası’ndan pandemi denetimi

Akdeniz Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, 1 Haziran 2021 tarihinde başlayan yeni dönemde, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması noktasında esnaf denetimlerine hız verdi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereği, 1 Haziran 2021 tarihinde ülke çapında başlayan yeni normalleşme dönemi ile birlikte Akdeniz ilçe genelinde de gerekli denetim, tedbir, önlemlerini arttırdı. Salgın bitmedi! Kuvva-i Milliye ve İstiklal gibi kentin en işlek caddelerinde faaliyet gösteren esnafları denetleyen Akdeniz Zabıtası; maske, mesafe, temizlik ve yüzde 50 çalışma kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. İlçe geneline yapılan denetlemelerde, maske takmayan veya maskesini doğru takmayan vatandaş ve esnaflar uyarılırken, ekiplerin denetimi sırasında bir zabıta aracından anons geçilerek, salgının tamamen bitmediğine dikkat çekildi, rehavete kapılmaması, virüse karşı duyarlı olunması uyarısı yapıldı. “Vatandaşlar hem uyarılıyor hem de bilinçlendiriliyor” Salgına karşı gereken kurallara mutlaka uyulması noktasında vatandaşlar ve esnaflara çağrı yapan Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu; “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak, Koronavirüs salgını ile mücadeleyi çok önemsemekte, bu konuda sürekli talimat vermektedir. Bizler de zabıta müdürlüğü olarak, İçişleri Bakanlığımızca, 1 Haziran’da yayınlanan son genelge ile faaliyetlerine yeniden başlayan işyerleri ile ilgili maske, mesafe, temizlik ve yüzde 50 çalışma koşulunu denetliyoruz. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde ciddi bir sıkıntı görmedik. Vatandaşlarımızın çoğu kurallara uyuyor, uymayanları da uyarıyoruz. Kentimiz Mersin’in, salgın vakalarında da bayağı gerilere düşmesi sevindirici. Bu durumu korumak ve daha iyi hale gelmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Salgın bitmedi!

“Vatandaşlar hem uyarılıyor hem de bilinçlendiriliyor”