Alanya Belediyesi’nden sıkıştırılmış beton yol

GÜNDEM 11.06.2021 - 10:19, Güncelleme: 11.06.2021 - 10:19 2733+ kez okundu.

Alanya Belediyesi’nden sıkıştırılmış beton yol

Alanya Belediyesi, silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) zemin uygulamasında sonucun başarılı olması üzerine, aynı tekniği yol ve cadde yapımında kullanmaya başladı. İlk olarak Büyükhasbahçe Mahallesi Arıkan Yılmaz Dim Okulu ile Bektaş Mahallesi’nde bulunan Hamit Özçelik İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde gerçekleştiren silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) zemin yapılmıştı. Bu uygulamalarda sonuçların başarılı olduğu görülünce, SBB tekniği yol ve caddelerde de uygulanmasına karar verildi. SSB tekniği ilk olarak Avsallar Mahallesi’nde Konak Caddesi’nde uygulanacak. Alanya Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Konak Caddesi’nde beton öncesi hazırlık için çalışmalara başladı. YÜCEL: ANTALYA BÖLGESİNDE İLK Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, beton yol yapımı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Antalya bölgesinde bu uygulamayı yapan ilk belediyeyiz. Kendi üretimimiz olan bu sistemle hem yüzde 60 tasarruf hem de en az 50 yıl yol konforu sağlıyoruz. Şu an yol olarak uygulamamızı ilk defa Avsallar Konak Caddesi’nde yapacağız. Ekiplerimiz beton serimi öncesi eskiyen asfaltta kırım ve tesviye çalışmasını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki hafta beton serimine başlayacağız. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun.”

YÜCEL: ANTALYA BÖLGESİNDE İLK