Ali Özkan'ın soruları CHP ve İYİ Partilileri kızdırdı

28.11.2020 - 15:42, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 4901+ kez okundu.

Ali Özkan'ın soruları CHP ve İYİ Partilileri kızdırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis oturumunda, Karacabey Belediye Başkanı Özkan’ın CHP ve İYİ Partililere yönelttiği sorular, salonda tansiyonu bir anda yükseltti.   CHP’lilerin ve grup sözcüsünün Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarına yönelik yaptığı eleştirilerin ardından bireysel söz alan Ali Özkan’ın hem CHP hem de İYİ Partililere yönelik sorduğu sorular, iki parti temsilcilerini de kızdırdı.   Ali Özkan, CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli’ye “Partinizin üst düzey yetkilisi, Milletvekili Ünal Çeviköz, ABD Başkanı Bidon'dan Türkiye'de demokrasi talebinde bulunurken siz bu konunda ne düşünüyorsunuz? CHP'nin bu mandacı yaklaşımı hakkında bir açıklamanız olacak mı?” sorularını yöneltti.   Akabinde Özkan, benzer soruyu da İYİ Partililere yöneltti. Özkan, İYİ Parti’nin CHP, Saadet Partisi ve HDP ile ‘federasyon ve eyalet’ içerikli anayasa çalışmaları yaptığını ileri süren Ümit Özdağ’ın açıklamalarına dair partililerin ne düşündüğünü, Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın da bu çalışmalara katılıp katılmadığını sorarken, bu soru da İYİ Partililerin tepkisine neden oldu.   Ali Özkan, her iki soru için de yanıt beklediklerini ifade ederken, sorduğu sorular AK Parti ve MHP temsilcilerinden büyük destek gördü.