Aliağa balkonlarına bahar geldi

ÇEVRE 17.04.2021 - 10:02, Güncelleme: 17.04.2021 - 10:02 4511+ kez okundu.

Aliağa balkonlarına bahar geldi

İzmir'in Aliağa Belediyesi'nin “Çiçek gibi Aliağa” hedefiyle başlattığı ve 10 günde 15 Binden fazla Aliağalının başvuruda bulunduğu “Balkonda Bahar Var” projesi kapsamındaki çiçek dağıtımları Siteler Mahallesi’nden başladı.

İZMİR (İGFA) - İzmir'in Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın startını verdiği Çiçek dağıtımları Milletin Ekibi personeli tarafından gerçekleştiriliyor. Dağıtımlara Siteler Mahallesi’nden başlayan Ekipler, Sarmaşık Sardunya, Sarkık Petunya ve Bodrum Papatyasını talepte bulunan vatandaşların evlerine kadar teslim ediyor. Dağıtımlar Siteler Mahallesi’nin ardından diğer mahallelerde devam edecek. Sabah saatlerinde dağıtım için tüm hazırlıklarını tamamlayan Milletin Ekibi'yle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Balkonda Bahar Var”  kampanyasının iki önemli amacının olduğunu söylerken, “Bu projenin birinci amacı balkonlarımızı güzelleştirip Aliağamızın çiçek gibi bir kent olması için hep birlikte çalışmak. Ancak ondan çok daha önemli ikinci bir amacımız var. Hepimizin canı sıkkın, eşimiz dostumuz Koronavirüs'e yakalanıyor. Bu çiçeklerle bir nebze olsun sorunları kafamızdan atıp, çiçeğimizle evimizi ve Aliağamızı güzelleştirelim" dedi. Başkan Serkan Acar’ın konuşmasının ardından dağıtım ekipleri ve araçlar ilk dağıtımın yapılacağı Siteler Mahallesine hareket etti. Ekipler ilk gün Siteler Mahallesinde daha önce çiçek talebinde bulunan bin beşyüz mahalle sakinine toplam 3 bin çiçek, 1.500 Saksı, 1.500 Saksı Toprağı ulaştırdı. Çiçeklerine kavuşan çok sayıda mahalleli sosyal medyada #BalkondaBaharVar ve #ÇiçekGibiAliağa etiketleriyle çiçek heyecanını paylaştı. İlk etapta 10 bin balkon için 20 bin çiçek dağıtımı planlayan Aliağa Belediyesi, yoğun talebi göz önünde bulundurarak başvuruları almaya devam ediyor. Çiçek talebinde bulunmak isteyen Aliağalılar, Belediyenin https://bahar.aliaga.bel.tr internet adresinden başvuru yapabiliyor.