Başkan Pekyatırmacı Tip 1 Diyabetli çocuklarla bir araya geldi

Sivil toplum kuruluşlarının farkındalık oluşturmak adına düzenlediği etkinliklere katılmaya önem veren Selçuklu Belediye Başkanı  Ahmet Pekyatırmacı, Tip 1 Diyabetliler ve Aileleri Derneği’nin bu kapsamda organize ettiği 14 Kasım Dünya Diyabetliler Günü etkinliğe katıldı.

Düzenlenen etkinliğe Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Tip 1 Diyabetliler ve Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Ali Karakoç, Tip 1 Diyabet rahatsızlığı olan çocuklar ve aileleri katıldı.

Başkan Pekyatırmacı  Tip 1 Diyabet hastası olan çocuklar ve ailelerinin katıldığı programda ailelerle sohbet ederek hastalık ve zorluklarıyla alakalı bilgi aldı.

Diyabetle yaşayan bireylerin desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı: “ Sivil toplum kuruluşlarının en önemli yanlarından bir tanesi de toplumda farkındalık uyandırmaktır. Bu manada bizler de Tip 1 Diyabet rahatsızlığına dikkat çekmek için buradayız ve destek olmak adına elimizden geleni yapmaya hazırız. Ailelerimize ve çocuklarına hayat boyu devam eden bu zorlu mücadelede kolaylıklar diliyorum. “ dedi.

Etkinlik Dernek Başkanı Mehmet Ali Karakoç’un Başkan Pekyatırmacı’ya teşekkür plaketi sunması ve çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.