Ayvalıklı işçilere iş güvenliği eğitimi

02.11.2021 - 10:34, Güncelleme: 02.11.2021 - 10:34 1711+ kez okundu.

Ayvalıklı işçilere iş güvenliği eğitimi

Ayvalık Belediyesi ve Güzel Ayvalık şirketi çalışanlarına, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun getirdiği zorunluluk çerçevesinde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” ne sahip olabilmeleri amacıyla çalışma programı düzenlendi. İş güvenliği uzmanları Ece Kutman Kocaer ile Nilgün Roubinek tarafından gerçekleştirilen çalışmanın ardından yapılan sınavlar sonucunda; fen İşleri, temizlik, işletme iştirakler, kültür , destek ve sosyal İşler müdürlüklerinde görev alan  190 personel  başarılı olup belge almaya hak kazandı. Kademeli olarak personelin görev alanlarına göre “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme”  sınavlarına devam edilecek. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, daha çok riskli işlerde çalışan personeli ilgilendiren mesleki yeterlilik belgesinin, her türlü koşulda ve her işyerinde geçerli bir belge olduğunu söyledi. Başkan Ergin, bu belgenin bir zorunluluk olduğunu, işçilerin güvenliği açısıdan da önem arz ettiğini belirterek; mesleki yeterlilik belgesi bulunmayan personelin çalışmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.