Başkan Kocaispir’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

27.10.2021 - 11:47, Güncelleme: 27.10.2021 - 11:47 950+ kez okundu.

Başkan Kocaispir’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kocaispir mesajında, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. yıldönümünü millet olarak gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti; “Kıymetli hemşehrilerim; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihimiz boyunca karşılaştığı tüm zorlukları bir ve berber olarak aşan Aziz ve Necip milletimiz; içindeki iman ve vatan sevgisiyle düşmana geçit vermemiş aziz vatan topraklarını canları pahasına savunarak düşmanı def etmişlerdir. Bu destansı mücadele ile 1923’te “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi üzerine Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milletinin esareti, manda ve himayeyi asla kabul etmeyeceğinin, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun istiklal ve istikbalinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğinin ve kendi iradesini kendisinden başkasına devretmeyeceğinin ilanı olan Cumhuriyetimiz, bağımsızlık uğruna verdiğimiz mücadelenin tecellisi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti 98. yılında Devlet ve Milletiyle el ele vererek muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerlerken, bu millet, bugünlere nasıl gelindiğini asla unutmamıştır. En zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen bağımsızlığından asla taviz vermeyen, İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren aziz milletimiz, şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkarak, büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlı bir biçimde yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde, vatanımızın her bir karışında kanı, alınteri olan tüm ecdadımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize, ahirete irtihal etmiş kahraman gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hatıralarını saygıyla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.”