Başkan Turan’dan işçiye müjde

GÜNDEM 23.02.2021 - 10:29, Güncelleme: 23.02.2021 - 10:29 1932+ kez okundu.

Başkan Turan’dan işçiye müjde

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından düzenlediği istişare toplantısında şirket işçileri ile bir araya gelerek sohbet etti.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan Toplu İş Sözleşmesi imzalanan 145 işçi ile bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde Kandıra Belediyesi Personel Anonim Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanmış, KHK ile kadroya geçen belediye işçilerinin 31.12.2022 tarihine kadar çalışma koşullarını düzenleyen toplu iş sözleşmesi (TİS) imza altına alınmıştı. Kandıra Namazgah Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başkan Turan, Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun, kurum müdürleri ve KHK ile Kandıra Belediyesi Personel Anonim Şirketine geçirilen 145 işçi katıldı. Karşılıklı sohbet ve hasbihal şeklinde geçen toplantıda yeni dönem için beklentilerini personeline aktaran Turan,  dilek ve temennileri dinledi. Gelirin artması durumunda işçiye destek müjdesi verdi. Turan: Kandıra’nın tamamından vergi alındığında şartlar değişecek Kandıra Belediyesinin imkanları doğrultusunda yapılabileceklerin en iyisini yaptıklarına inandığını söyleyen Turan, ‘’ Gönül isterdi ki biraz daha farklı olsun ama malum Kandıra’nın zor coğrafyası ve 4 mahalleden vergi alıp 96 mahalleye hizmet etmesi bizim için dezavantaj olan bir durum’’ dedi. Turan, ilerleyen dönemde Kandıra’nın tamamından vergi alınması durumunda şartların çok daha iyi olacağını ifade etti. Başkan Turan: İşçiye söz verdim Başkan Turan sözlerini, ‘’ 2022’den sonra Kandıra’nın tamamından vergisel sistemde vergi alabilecek durumda olursak bundan sonraki sözleşme bundan biraz daha farklı olacaktır. Bu süreç içersinde aşabileceğimiz bir durum söz konusu olursa söz verdik. Oradan elde edebileceğimiz gelirlerimizle yine işçi arkadaşlarımıza ek protokolle bazı şeyleri aşarak çözüm üreteceğiz’’ diyerek müjde verdi. Belediye işçilerinin yapılan zam dolayısıyla teşekkürlerini ilettikleri toplantı karşılıklı fikir alışverişi ve sohbetle sonlandırıldı.

Turan: Kandıra’nın tamamından vergi alındığında şartlar değişecek

Başkan Turan: İşçiye söz verdim