Başkan Uludağ'dan 15 Temmuz mesajı

SPOR 14.07.2021 - 12:02, Güncelleme: 14.07.2021 - 12:02 1501+ kez okundu.

Başkan Uludağ'dan 15 Temmuz mesajı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı millet iradesinin cesaret ve ferasetle tecelli ettiği, tarihimize altın harflerle yazılmış büyük demokrasi mücadelesi olduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı askerin, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak, devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladığını kaydeden Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, hain darbe teşebbüsünün tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti tarafından engellendiğini söyledi. “O GECE ÇANAKKALE RUHU BİR KEZ DAHA TEZAHÜR ETMİŞTİR” 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe kalkışmasının, Türkiye için aynı zamanda bir eşik, aynı zamanda bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Uludağ mesajında şu görüşlere yer verdi; “ O gece hainler Milletin silahını millete doğrultarak 251 vatandaşımızın şehadet şerbetini içmelerine, 2196 vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştur. O gece hainlere karşı milletimiz yekvücut olarak tanklara, uçaklara ve ölüm saçan silahlara göğsünü siper ederek Türk Milletinin iradesini hiç bir zorbaya teslim etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermişlerdir. Böylece Çanakkale ruhunun bir kez daha tezahür ettiği o karanlık gecede ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıkan milletimiz sayesinde hainler emellerine ulaşamamış, Ülkemiz olası bir işgalin eşiğinden dönmüştür. Dolayısı ile hain darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede, Memleketimizin dirliği, Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin ve hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“O GECE ÇANAKKALE RUHU BİR KEZ DAHA TEZAHÜR ETMİŞTİR”