Başkan Yaşar üniversiteli gençlerle buluştu

24.10.2021 - 12:45, Güncelleme: 24.10.2021 - 12:45 1365+ kez okundu.

Başkan Yaşar üniversiteli gençlerle buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde düzenlenen 2021-2022 eğitim dönemi açılışına katıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi’nde düzenlenen 2021-2022 eğitim dönemi açılışına katıldı. 2014 yılında Yenimahalle Belediyesi ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) işbirliği ile yapılan ve 270 öğrenciye ev konforunda konaklama imkanı sağlayan tesise yeni gelen öğrenciler, arkadaşlarıyla tanışıp kaynaşırken, vizeler öncesi de moral depolandı. Aydınlık bir Türkiye’yi eğitimli gençler kuracak Öğrencilere eğitim yolculuğunda gençlere başarı dileyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Eşit eğitim Anayasal bir haktır. Ama ne yazık ki cumhuriyetimizin 100. Yılına yaklaştığımız bu dönemde özellikle eğitimde adaletsizliklerin artık çekilemez hale geldiğini görüyoruz. Üniversiteler yapıyoruz diye övünenler, çocukların barınma sorununu çözemiyor” dedi. Yurdun öğrencilerine Belediyeye ait Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesislerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını da müjdeleyen Başkan Yaşar “Sizler başarılı olmak zorundasınız. Aydınlık bir Türkiye’yi eğitimli gençlerin kuracağına inanıyoruz. Eğitim bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Eğer çocuklarımızı, gençlerimizi sağlıklı bir eğitimle yetiştiremezsek sağlıklı bir toplumu da oluşturamayız. Sizler soran, sorgulayan, üreten, fikirlerini özgürce ifade edebilen bireyler olmalısınız” diye konuştu. Kimse eğitimden mahrum kalmasın Başkent’te yapılan eğitime destek çalışmalarını anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Teoman Öztürk Öğrenci Evi’nin yapımı için büyük katkılar sunan Başkan Fethi Yaşar’a teşekkür ederek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kimse eğitimden mahrum kalmasın istiyoruz ve bu yurdumuzun da her ihtiyacına destek olmaya hazırız diye konuştu. Bu yurt özgürlüğün adıdır Bizler eğitim hayatının zorluklarını çok iyi biliyoruz. Bu zorlukların en başında da barınma sorunu var diye konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da “Bizler öğrencilerimizin çağdaş, demokratik ortamlarda eğitim görmesini istiyoruz. Bu yurt da bizler için özgürlüğün adıdır. Serbestçe fikirleri söyleyebilmenin adıdır. Kültürel, sosyal alanda girişimlerin adıdır. Sizler bizim umudumuz, bizim geleceğimizsiniz. Gerek öğrencilik hayatınızda, gerekse çalışmaya başladığınızda yüreğinizdeki insan sevgisi, halk sevgisi, ülke sevgisi eksilmesin. Bu ülkenin aydınlık ve güzel geleceği için mücadele edin. Eğitim, öğretim yılınız hayırlı olsun” dedi. Koramaz, Başkan Yavaş ve Başkan Yaşar’a eğitime ve Teoman Öztürk Öğrenci Evine katkılarından dolayı plaketle teşekkür etti.

Aydınlık bir Türkiye’yi eğitimli gençler kuracak

Kimse eğitimden mahrum kalmasın

Bu yurt özgürlüğün adıdır