Başkent'ten Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel etkinlikler

GÜNDEM 12.10.2021 - 16:16, Güncelleme: 12.10.2021 - 16:16 1617+ kez okundu.

Başkent'ten Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel etkinlikler

“11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” Başkent’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. EGO Genel Müdürlüğü’nün Macunköy Metro İşletme Müdürlüğü’nde ağırladığı kız çocukları gönüllerince eğlendi. Yaptıkları resimleri vagon camlarına asan minikler, metro ile gezerek şarkılar söyledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Aile Şube Müdürlüğü ile Uçan Süpürge Vakfı’nın organizasyonu ile de 37 çocuğun karikatürleri Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı.

Sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında Başkent’te çeşitli programlara ev sahipliği yaptı.      EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, kız çocuklarına özel kutlama etkinliği düzenledi. Macunköy Metro İşletme Müdürlüğü’nde bir araya gelen ve keyifli bir gün geçiren kız çocukları yaptıkları resimleri vagon camlarına astı. METRO İLE GEZDİLER ŞARKILAR SÖYLEDİLER Kız çocuklarının günün anlam ve önemini anlatan resimleri, EGO Genel Müdürlüğü tarafından bir hafta boyunca hatta çalışan metro vagon camlarında sergilenecek. Metro ile gezerek şarkılar söyleyen ve gönüllerince eğlenen kız çocukları için farkındalık oluşturmak istediklerini belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, şöyle konuştu: “2012 yılından beri kutlanan bu özel gün, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilmiştir.  Cinsiyete göre düzenlenmiş iş bölümünün olduğu toplumsal yapılarda ne yazık ki kadın ve erkek için biçimlendirilmiş beklentiler ve kültürel kalıplar var. İşte bu kalıplar kız çocuklarının toplumsal hayata faal bir katılım göstermesini engellemekle birlikte, eşitsizliğin ortaya çıkmasına da sebep olmaktadır. Kız çocuklarımızı toplumsal hayatta daha etkin rol almaları konusunda motive etmek istediğimiz için bu programı düzenledik.” KIZ ÇOCUKLARININ KARİKATÜRLERİ KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİLENİYOR Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Aile Şube Müdürlüğü ile Uçan Süpürge Vakfı da 11 Ekim  Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde resim sergisine ev sahipliği yaptı. Daha önce düzenlenen ‘Karikatür Atölyesi’ne katılan ve 37 çocuğun çizdiği karikatürleri sergilemekten mutluluk duyduklarını ifade eden Kadın Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, “Uçan Süpürge Vakfı ile 3 yıldır 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için iş birliği yapıyoruz. Özellikle kırsal bölgelerimizde bir haftadır çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız kadın ve ailenin daha güçlü olması ve daha iyi iletişim kurabilmesi için kız çocuklarımıza rol model olmak” dedi. Uçan Süpürge Vakfı Koordinatörü Ceren Kurt ise düşüncelerini şu sözlerle özetledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği bu hassasiyet bizi çok mutlu ediyor. Tüm desteğini yanımızda hissediyoruz. Kız çocuklarımızın güçlenmeye, kendilerini ifade etmeye ihtiyaçları var. Biz de bunun bir yolu olarak çocuklarımıza karikatür çizdirdik.” Kız çocukların çizdiği birbirinden renkli karikatürler hafta boyunca Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde sergilenmeye devam edecek.

METRO İLE GEZDİLER ŞARKILAR SÖYLEDİLER

KIZ ÇOCUKLARININ KARİKATÜRLERİ KIZILAY METRO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİLENİYOR