Büyükorhan’ın yüreğine ‘su’ serpiliyor

GÜNDEM 02.07.2021 - 08:47, Güncelleme: 02.07.2021 - 08:50 1294+ kez okundu.

Büyükorhan’ın yüreğine ‘su’ serpiliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde özellikle yaz aylarında yaşanan tankerle içme suyu taşıma dönemine son veriyor. Son olarak Büyükorhan’ın Osmanlar Mahallesi’ndeki içme suyu sorunu da çözümü kavuşturuldu.

BURSA (İGFA) - BUSKİ marifetiyle, ilçelere yönelik gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarına hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükorhan’ın Ericek, Geynik ve Mazlumlar mahallelerinin ardından, Osmanlar Mahallesi’ndeki su sorununu da çözüme kavuşturdu. Kanalizasyon hattı imalatıyla, mahalledeki altyapı ağı yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırımla yenilendi. Özellikle yaz aylarında kendini hissettiren su sıkıntısına çare oluşturabilmek için tankerlerle içme suyu sevkiyatı yaptıklarını hatırlatan BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, bunun da ek bir maliyet ve zaman kaybına yol açtığını vurguladı. Su sorunu yaşanan mahallelerin sürekli ve kesintisiz içme suyuna kavuşması için gerekli tüm yatırımları yaptıklarını dile getiren Gülenç, “Ericek, Geynik ve Mazlumlar’ın ardından, Osmanlar Mahallesi’ndeki su çilesine de son vermiş olduk. Osmanlar’da yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını, 5 bin 200 metreden oluşan içme suyu hattı imalatıyla çözüme kavuşturduk. Kanalizasyonu bulunmayan mahallenin bu sorununu da 1000 metrelik kanalizasyon hattı imalatıyla giderdik. Osmanlar’ın içme suyu ve kanalizasyon hatlarından oluşan altyapı ağını, yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırımla yenilemiş olduk” dedi.