Çocuklar kendi yaptıkları marakasla ritim tuttular

ÇOCUK 23.04.2021 - 11:06, Güncelleme: 23.04.2021 - 11:06 3810+ kez okundu.

Çocuklar kendi yaptıkları marakasla ritim tuttular

Nilüfer Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çevrimiçi etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliklerden biri olan “Marakas Yapımı ve Ritim Atölyesi”ne katılan çocuklar, kendi yaptıkları marakasla ritim tuttular.

Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocukları, hafta boyunca çeşitli atölyelerle buluşturdu. Kadın ve Çocuk Akademileri’nin organizasyonuyla pandemi nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilen bu etkinliklerden biri de “Marakas Yapımı ve Ritim Atölyesi” oldu. Müzik enstrümanı marakas yapımı için gerekli olan pet şişe, ip ve renkli kâğıtlar, kâğıt rulo, yapıştırıcı ve boncuklarını önceden hazırlayan çocuklar, eğitmen Ezgi Kılıç’ın yönlendirmeleriyle keyifli bir çalışma yaptı. Çocuklar ilk olarak, diledikleri kadar boncuğu pet şişenin içine koydu. Daha sonra renkli kağıt ve ipliklerle kağıt ruloyu kaplayan çocuklar, bu işlemi tamamladıktan sonra ruloyu da pet şişeye yapıştırdı. Rengârenk marakas elde eden çocuklar, ardından kendi yaptıkları enstrümanlarla müzik eşliğinde ritim tuttu. “Marakas Yapımı ve Ritim Atölyesi” ile keyifli bir gün geçiren çocuklar, kendi müzik enstürmanlarını yapmanın da mutluluğunu yaşadı.