Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Arifiye ulaşımını duble rahatlığa kavuşturacak

GÜNDEM 02.07.2021 - 08:25, Güncelleme: 02.07.2021 - 08:50 1216+ kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Arifiye ulaşımını duble rahatlığa kavuşturacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye’nin ulaşımını rahatlatacak yeni duble yolu tamamladı. Arifiye ulaşımını rahatlatacak yeni duble yol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı açılış sonrası hizmete girecek.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını daha modern ve kullanışlı hale getirmek için yeni projeler üretiyor. Bir süre önce müjdesi verilen Arifiye’nin yeni duble yolu da tamamlandı. 2 kilometre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde olan yol yağmursuyu, dolgu ve tüm alt yapının yenilenmesinden sonra asfaltlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, asfalt serim işleminin yapıldığı yolda incelemelerde bulundu. Bölge ulaşımıyla ilgili incelemede kendisine eşlik eden Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ile görüşen Başkan Yüce, bölgede önemli hizmetlerin devam edeceğini ifade etti. YENİ DUBLE YOL RAHATLATACAK Bu yolun Arifiye girişindeki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacağını söyleyen Başkan Yüce, “Arifiye her geçen gün gelişen bir ilçemiz. İlçemiz ulaşımlarına yeni bir alternatif oluşturmak için bir süre çalışmalarımızı başlatmıştık. Daha önce yağmursuyu altyapısı inşa edilen arterde kazı ve dolgu işlemlerimiz tamamlandı. 2 kilometre uzunluğa 20 metre genişliğe sahip yepyeni bir duble yolu ilçemize kazandırdık. Bu yol ilçeye ulaşım konusunda adeta duble rahatlık oluşturacak. Terminal Kavşağı’ndan Tank Palet Fabrikası’nın hemen arkasından yol boyunca devam edip Demir Yolu Üst Geçiş Köprüsünde son bulan projemiz Atatürk Caddesi’ne de alternatif oldu.” dedi. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇACAK Başkan Yüce, bu yolun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yapacağı 18 projeden biri olduğunu belirterek, “Yeni duble yol çalışmalarıyla şehrimiz ulaşım geleceğine katkılar sunmaya, yeni güzergahlarla araç trafiğini asgari düzeye indirmeye devam edeceğiz.Arifiye’ye kazandırdığımız duble yolun açılışını da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı müjdesini verelim. Büyükşehir olarak hayata geçirdiğimiz toplam değeri 1 milyar 200 milyon TL olan 18 projemizden birisi de Arifiyemiz için üzerinde çalıştığımız bu yoldu. İnşallah yarın yapılacak açılışten sonra duble yol Arifiye halkının hizmetine sunulacak. Sakarya ulaşımını kolay ve sorunsuz hale getirebilmek için çalışmalarımız sürüyor”  diye konuştu.

YENİ DUBLE YOL RAHATLATACAK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇACAK