DEÜ yerli kan pompası üretiminde sona geldi

08.03.2021 - 14:35, Güncelleme: 08.03.2021 - 14:35 1888+ kez okundu.
 

DEÜ yerli kan pompası üretiminde sona geldi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde geliştirilen yerli kan pompasının laboratuvar, kan ve akım testlerinin başarıyla tamamlandığı açıklandı.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Silistreli ve ekibi, yerli taşınabilir kan pompası geliştirdi. Benzerlerinden daha küçük tasarıma sahip kan pompasında, seri üretim aşamasına gelindi. Cihazın, ithal ürünlere göre düşük maliyeti ve yerli üretim avantajıyla, sağlık sektörüne tedarik kolaylığı sağlaması hedefleniyor. Mobil cihazlara veri aktarma hedefi Prof. Dr. Erdem Silistreli, gerçek boyutlu prototipini üreterek testlerini tamamladıkları cihazın kablosuz kontrol edilebildiğini belirtti. Silistreli, "Veriler hem hastayla ilgili geriye dönük değerlendirmeler yapılabilmesi hem de bilimsel araştırmalara istatistiki bilgiler aktarılması için arşivleniyor. Cihazımızın yakın gelecekte verileri doktor ya da perfüzyonistin kullandığı mobil cihazlara aktarmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde stratejik öneme sahip cihazların yerli üretiminin büyük önem kazandığını vurguladı. Bu amaçla akademik kadroları ve Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara tüm imkanları seferber ettiklerini bildiren Hotar, yerli kan pompasının seri üretimi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde geliştirilen yerli kan pompasının laboratuvar, kan ve akım testlerinin başarıyla tamamlandığı açıklandı.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Silistreli ve ekibi, yerli taşınabilir kan pompası geliştirdi.

Benzerlerinden daha küçük tasarıma sahip kan pompasında, seri üretim aşamasına gelindi.

Cihazın, ithal ürünlere göre düşük maliyeti ve yerli üretim avantajıyla, sağlık sektörüne tedarik kolaylığı sağlaması hedefleniyor.

Mobil cihazlara veri aktarma hedefi

Prof. Dr. Erdem Silistreli, gerçek boyutlu prototipini üreterek testlerini tamamladıkları cihazın kablosuz kontrol edilebildiğini belirtti.

Silistreli, "Veriler hem hastayla ilgili geriye dönük değerlendirmeler yapılabilmesi hem de bilimsel araştırmalara istatistiki bilgiler aktarılması için arşivleniyor. Cihazımızın yakın gelecekte verileri doktor ya da perfüzyonistin kullandığı mobil cihazlara aktarmasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde stratejik öneme sahip cihazların yerli üretiminin büyük önem kazandığını vurguladı.

Bu amaçla akademik kadroları ve Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara tüm imkanları seferber ettiklerini bildiren Hotar, yerli kan pompasının seri üretimi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.