Dünya’nın en iyi festivali 22’inci kez kapılarını açıyor

GÜNDEM 14.07.2021 - 10:08, Güncelleme: 14.07.2021 - 10:08 1333+ kez okundu.

Dünya’nın en iyi festivali 22’inci kez kapılarını açıyor

22. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Covid -19 salgınının devam etmesi nedeniyle yabancı ülkelerden kısıtlı sayıda kültür ve sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşecek. UNESCO’ya bağlı CIOFF’un  (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) A Kategorisi’nde yer alan Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivali olma özelliğini elinde bulunduran Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 24 – 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. 65 ülkeden 367 sanatçı katılacak Uluslararası alanda pek çok başarıya imza atan ve 7 kez “Dünya’nın en iyi kültür ve sanat festivali” seçilen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl da Covid-19 salgının gölgesinde gerçekleşecek. Festivalin omurgasını oluşturan “Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması” gibi önemli organizasyonlar bu yıl dijital ortamda online olarak gerçekleşecek. 65 ülkeden 367 sanatçının katılımı ile gerçekleşecek festivalde 5 sergi ve 2 konser programının yanı sıra Uluslararası Heykel Sempozyumu, uluslararası El Sanatları Çalıştayı – Atölye Bayramı, Uluslararası Altınköprü Çağdaş Dans Yarışması, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması ve Uluslararası Kukla Gösterileri yer alacak. Deniz üzerindeki gösterilere nefesleri kesecek Festival kapsamında bu yıl gerçekleşecek konserlerde ise Fatih Erkoç ve İskender Paydaş ve Senfoni Orkestrası sahne alacak. Uluslararası pek çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 22. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali görsel etkinlikleriyle de fark yaratacak. 28 Temmuz Çarşamba günü Sinanoba sahilinde gerçekleştirilecek olan denizde kortej, su ve dans gösterisinin festivale damgasını vurması bekleniyor. Ayrıca Uluslararası Güler Ertan Fotoğraf Yarışması Sergisi, Kasmeh Art Group Sergisi İran Tahran Üniversitesi Saman Rashidi Sergisi, Mehmet Tarakçı ve Mehmet Çetinkaya “Velvet Art” sergisi, Muhsin Divan “Zaman Zaman” saat kolleksiyonu sergisi gibi önemli sergiler festival boyunca sanatseverleri ağırlayacak. Kültür ve sanatla dolu dolu bir festival Festivalin bu yılda Coronavirüs salgını nedeniyle salgın kuralları dikkate alınarak açık hava etkinlikleriyle yapılacağını açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılarla ülkemizin yetiştirdiği sanatçıları bir araya getiren, şehrimizin her bölgesini kültür ve sanatla dolduran bu büyük festival, hem Büyükçekmecelilere hem de ilçemize gelen misafirlerimize resimle, müzikle, dansla ve onlarca sanat dalıyla dolu dolu günler sunuyor” dedi. Başkan Akgün, festivale katkılarından ötürü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

65 ülkeden 367 sanatçı katılacak

Deniz üzerindeki gösterilere nefesleri kesecek

Kültür ve sanatla dolu dolu bir festival