Efes Selçuk'ta renkli 'çevre'

ÇEVRE 06.06.2022 - 09:47, Güncelleme: 06.06.2022 - 10:05 2587+ kez okundu.

Efes Selçuk'ta renkli 'çevre'

İzmir'de Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen, öğrencilerin çevrelerini temizleyerek farkındalık oluşturduğu, çocukların geri dönüşüm malzemeleriyle müzik aleti yaptıkları, atıkların tohuma dönüştüğü etkinliklerde çevreciler bir araya geldi.

İZMİR (İGFA) - Dünya Çevre Günü sebebiyle Efes Selçuk genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumartesi Pazarı’nda düzenlenen etkinlikte geri dönüştürülebilir atıklarını getiren vatandaşlara tohum kiti ve gübre hediye edildi. Efes Ritim Grubu da geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılan enstrümanlarla vatandaşlara bir müzik dinletisi sundu. Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlenen İlham Veren Kentin Çocukları Geri Dönüşüm Atölyesi’ndeki çocuklar ise çevre farkındalığına yönelik hayata geçirdikleri “35 İzmir Kuş Evi” çalışmasını Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde sergiledi. Geri Dönüşüm Sanatçısı Okay Çankaya, çocuklarla birlikte kuş evi yaptı. Atölyeye katılan çocuklar ayrıca Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi Müzik Eğitmeni Kerim Akgüneş ile geri dönüştürülebilir atıklardan müzik aleti yapma çalışması ve Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği ile ecoprint (doğal baskı) çalışmasıyla hem farkındalık kazanıp hem eğlendiler. Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri de okullarının çevresinde yer alan sokakları temizleyerek önemli bir farkındalık çalışmasına imza attılar. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Efes Selçuk’un en çevreci okulları da ödüllendirildi. Efes Selçuk Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili firmalar arasında imzalanan protokolle düzenlenen Yeşil Okul Yarışması’nda 29 okul arasında düzenlenen Yeşil Okul Yarışmasında en fazla  geri dönüştürülebilir atığı toplayan Zeytinköy İlkokulu birinci, Atatürk İlkokulu ikinci, Şehit Er Mehmet Yüce İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.