Eyüpsultan Akademisi ve Anaokulları’nda eğitimler başlıyor

GÜNDEM 26.02.2021 - 17:04, Güncelleme: 26.02.2021 - 17:04 2836+ kez okundu.

Eyüpsultan Akademisi ve Anaokulları’nda eğitimler başlıyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçeye kazandırdığı, Karadolap Mahallesi’nde bulunan Eyüpsultan Akademisi ve Anaokullları’nda eğitimler başlıyor. 96 öğrenci eğitim alacak "Ezbere değil deneyime dayalı eğitim" sloganıyla açılan Anaokuluna yapılan başvuruların kontenjandan fazla olması üzerine canlı yayında kura çekimi yapıldı. Pandemi nedeniyle Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilen kura çekimi ile 96 öğrenci okula kayıt olma hakkı kazandı.  Sabahları verilecek eğitim için ön kayıt yaptıran tüm öğrencilerin kayıtları kura çekimi olmadan yapılırken, öğlen grubunda ise yaşanan talep fazlalığı nedeniyle, çocuklar aylarına göre gruplandırılarak kura çekimi gerçekleştirildi. Yaş gruplarına göre A,B ve C şubeleri için 36 asıl 15 yedek, D şubesi için ise 12 asıl 5 yedek belirlendi.  Yarım gün eğitim olacak Milli Eğitim esaslarına uygun olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürecek olan Anaokulu, yarım gün esasına uygun olarak eğitim hizmeti verecek. Öğrenciler sabah ve öğle olmak üzere 09:00-12:00, 13:00-16:00 saatleri arasında iki farklı grupta eğitim alacak. Toplam 400 metrekarelik bir alanda, Karadolap Mahallesi Direk Sokak’ta 2 katlı olarak yapılan anaokulu, bölgede bu konudaki büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Anaokulu 3 sınıf, 1 Loft Alanı (Etkinlik Alanı), 1 İdare Odası, 1 Bekleme ve Bebek Bakım Odası, 1 Yemekhane/Mutfaktan oluşmakta. Veliler eğitimlerin başlama tarihi ve kayıt ile ilgili konularda 0549 794 73 52 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgiye ulaşabilecekler.

96 öğrenci eğitim alacak

Yarım gün eğitim olacak