Osmangazi Belediyesi

Gaziantep'ta alzaymır hastalarına piyano eğitimi

03.01.2022 - 15:38, Güncelleme: 03.01.2022 - 17:29 3140+ kez okundu.
 

Gaziantep'ta alzaymır hastalarına piyano eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı Moral Evi’nde tedavi gören alzaymır hastaları, piyano eğitimi alarak hafıza jimnastiği yapıyor, unutkanlık problemini müzik terapisiyle yavaşlatıyor.

GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Moral Evi, verdiği piyano eğitimiyle danışanlarına keyifli bir terapi hizmeti sunuyor ve halk arasında yaşlılık hastalığı olarak bilinen alzaymırın ilerlemesinin önüne geçiliyor. Moral Evi’nde düzenlenen müzikli terapilerin yanı sıra iş-uğraş atölyesi, akıl ve zekâ oyunları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, spor, psikolojik destek, moral motivasyon çalışmaları gibi aktivitelerle de danışanların günlük sosyalleşme ve tedavi ihtiyacı sağlanıyor. Danışanlar için hazırlanan piyano eğitimi hakkında konuşan Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, eskiden bilinen, dinlenen şarkıların hastalarda eski hatıraları anımsamayı sağladığına dair çalışmaların mevcut olduğunu belirterek, “Bizim danışanlarımız genel itibariyle birinci ve ikinci evre alzaymır hastalarından oluşuyor. Müzik, danışanlarımızı buluşturduğumuz terapi yöntemlerinden sadece biri. Ancak en önemlilerinden de birisi. Müzikli terapiyle ileri evre alzaymır hastalarına bile tekrar bazı şeyleri kazandırmak ve öğretmek mümkün. Dolayısıyla enstrüman çalmayı bilen bir alzaymır hastasının yapacağı hafıza jimnastiği çok daha faydalı olacaktır.” diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı Moral Evi’nde tedavi gören alzaymır hastaları, piyano eğitimi alarak hafıza jimnastiği yapıyor, unutkanlık problemini müzik terapisiyle yavaşlatıyor.

GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Moral Evi, verdiği piyano eğitimiyle danışanlarına keyifli bir terapi hizmeti sunuyor ve halk arasında yaşlılık hastalığı olarak bilinen alzaymırın ilerlemesinin önüne geçiliyor.

Moral Evi’nde düzenlenen müzikli terapilerin yanı sıra iş-uğraş atölyesi, akıl ve zekâ oyunları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, spor, psikolojik destek, moral motivasyon çalışmaları gibi aktivitelerle de danışanların günlük sosyalleşme ve tedavi ihtiyacı sağlanıyor.

Danışanlar için hazırlanan piyano eğitimi hakkında konuşan Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, eskiden bilinen, dinlenen şarkıların hastalarda eski hatıraları anımsamayı sağladığına dair çalışmaların mevcut olduğunu belirterek, “Bizim danışanlarımız genel itibariyle birinci ve ikinci evre alzaymır hastalarından oluşuyor. Müzik, danışanlarımızı buluşturduğumuz terapi yöntemlerinden sadece biri. Ancak en önemlilerinden de birisi. Müzikli terapiyle ileri evre alzaymır hastalarına bile tekrar bazı şeyleri kazandırmak ve öğretmek mümkün. Dolayısıyla enstrüman çalmayı bilen bir alzaymır hastasının yapacağı hafıza jimnastiği çok daha faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Gaziantep HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.