Gaziemir'de can dostları için farkındalık

12.09.2021 - 10:39, Güncelleme: 12.09.2021 - 10:04 1503+ kez okundu.

Gaziemir'de can dostları için farkındalık

Yılın 8 ayında 3 bin 546 hayvanın tedavisini ve bakımını yapan, 8 bin 500 kilogram mama dağıtan Gaziemir Belediyesi, ilçenin dört bir yanına astığı afişlerle can dostların yaşam hakkına dikkat çekti.

İZMİR (İGFA)  - İnsan, çevre ve toplum sağlığının korunması için çalışmalarını yürüten Gaziemir Belediyesi, veterinerlik hizmetleri kapsamında sokak hayvanlarının her türlü sağlık ve bakım gibi rehabilitasyon işlemlerini yapıyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, salgın hastalıklara karşı aşılama, sahiplendirme, kimliklendirip kayıt altına alma, barındırma, tedavi gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler veren belediye, bünyesindeki klinikte hayvanların ameliyatlarını da yapabiliyor. Bu hizmetlerin yanı sıra belediye, farkındalık çalışmalarıyla hayvanların yaşam haklarını koruma altına alan yasalara dikkat çekiyor. Toplumun sokak hayvanlarına daha duyarlı olmasını amaçlayan belediye, ilçenin birçok noktasına astığı afişlerle, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvanların yaşam haklarının güvence altına alındığına vurgu yapıyor.