Geleceğe sahip çıkan İzmit Belediyesi su aparatlarıyla tasarruf ettirecek

GÜNDEM 09.06.2021 - 09:40, Güncelleme: 09.06.2021 - 09:40 2728+ kez okundu.

Geleceğe sahip çıkan İzmit Belediyesi su aparatlarıyla tasarruf ettirecek

Çevre Koruma Haftası etkinliklerini sürdüren İzmit Belediyesi, vatandaşlara su tasarrufu aparatı dağıttı. Belediye başkan yardımcısı Ünal Özmural, “Geleceğimize sahip çıkmak için yüzde 30 tasarruf sağlayan bu aparatlardan 55 bin adet dağıtacağız” dedi.

Hafta sonu yapılan Liselere Giriş Sınavı öncesi ve sonrası öğrenciler ve ailelerine su tasarrufu aparatı dağıtarak farkındalık oluşturan İzmit Belediyesi, bugün (salı) de Belsa Plaza hizmet binası önünde düzenlenen Çevre Koruma Haftası etkinliğinde vatandaşlara su tasarruf aparatı hediye etti. İzmit Belediyesi, azalan su rezervlerini koruma ve kuraklığı önleme konusunda farkındalık oluşturmak için su tüketimini yüzde 30 azaltan aparatları vatandaşlara dağıtmaya başladı. HEM BÜTÇEYE, HEM ÇEVREYE KATKI Su tasarruf aparatı dağıtımında açıklama yapan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Çok basit, uygulanabilir ve herkes tarafından rahatlıklar kullanılabilir bir aparat. Çoğu eski musluklarda bunu görme şansınız yok. Musluğunuzda bu aparattan yoksa bu aparatı alıp musluğunuza yerleştirebilirsiniz. Bu aparat sayesinde aynı sürede yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlayarak aynı işlemi yapabilirsiniz. Bunlar çok ucuz ürünler. Bunu musluğunuza taktığınızda hem bütçenize hem de çevreye katkı sağlamış oluyorsunuz” dedi. 55 BİN SU APARATI DAĞITILACAK Tatlı su kaynakları rezervlerinin azaldığına dikkat çeken Özmural, “İçilebilir su miktarı dünyada çok kısıtlı ve her geçen gün bu su kayboluyor. Bu aparatlar değerli şeyler. Büyük büyük projeler yerine bu gibi küçük küçük işlerin vatandaşlarda karşılığı oluyor. Hafta sonu LGS sınavında dağıttığımız bu aparatlara ilgi büyük oldu. Vatandaşlarımızın bu konuda farkındalığını arttırmak amacıyla 55 bin su tasarrufu aparatını vatandaşımıza dağıtacağız” şeklinde konuştu. SU KAYBI KAN KAYBI GİBİDİR Geleceğe sahip çıkmak gerektiğinin altını bir kez daha çizen Ünal Özmural, “Geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Bu dünyayı başkaları bize emanet verdi. Biz de çocuklarımıza, torunlarımıza sağlıklı bir şekilde teslim etmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı. İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu ise “Unutmayın su kaybı kan kaybı gibidir. Su tasarrufunu teşvik eden İzmit Belediyesinin vermiş olduğu bu aparatları lütfen musluklarımıza takalım” ifadelerini kaydetti.

HEM BÜTÇEYE, HEM ÇEVREYE KATKI
55 BİN SU APARATI DAĞITILACAK