Güzelbahçe ‘den Ortak Çağrı: “Satın alma, sahiplen”

SPOR 04.10.2021 - 13:49, Güncelleme: 04.10.2021 - 13:49 1184+ kez okundu.

Güzelbahçe ‘den Ortak Çağrı: “Satın alma, sahiplen”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP, AK Parti ve İYİ Parti Meclis üyeleri can dostlar için bir araya gelerek ‘satın alma, sahiplen’ diyerek vatandaşlara çağrıda bulundular. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Ferda Demirbaş, AK Parti Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Sadık Soykan, İYİ Parti Meclis üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Gizem Albaş bir araya gelerek baktıkları can dostları için ortak çağrıda bulundular: “can dostları satın almayın sahiplenin” dediler. “En yakın komşularımız” Evinde dört kedi besleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Eşim Nilüfer ile birlikte bahçemizde dört kedi besliyoruz. Önceden bahçemizde Rottweil cinsi ‘Kral’ adında bir köpeğimiz vardı. Onu kaybettikten sonra bir süre hayvan bakamadık. Şimdi dört tane kedimiz var. Evimizin neşesi oldular. Can dostlarımızla birlikte yaşamak zorundayız. Sokak dostları bizler gibi yaşam hakkına sahip canlılardır. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinden onlar da çok etkilendi. Bakım, tedavi, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını bir şekilde karşılayabiliriz fakat bizlerden en çok sevgi görmek istiyorlar. Onlara sevgimizi verirsek dostlukları paha biçilmez olur. O yüzden sokakta yaşayan can dostlarımıza sahip çıkalım. Güzelbahçe Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda uğrayıp sizlerde can dost sahiplenebilirsiniz. Satın almayalım sahiplenelim” dedi. “Biz bakmazsak kim bakacak” Birçok kedinin bakımını üstlendiğini söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Sadık Soykan, ’’Bunlar sokakta yaşayan can dostlarımız güzel ya da çirkin gözüyle bakmadan onlara sevgimizi göstermeliyiz. Yaşam alanları zaten kısıtlı o yüzden biz bakmazsak bu can dostlara kim bakacak? Eğer bir can dosta sahiplenmek istiyorsak sokakta olan ya da Belediyemizin Geçici Hayvan Barınağı olmalı. Satılmak için üretilen hayvanları değil elimizde mevcut olan barınağımızda bulunan can dostlarımızı ücretsiz sahiplenelim’’ dedi. “Ailemizin bir parçası gibi” Evin çevresindeki tüm kedilerin mama, içme suyu ve bakımlarını takip ettiklerini ifade eden CHP Güzelbahçe Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Zeynep Ferda Demirbaş, ‘‘Alerjimiz olduğu için evimizin içine alamıyoruz ancak bahçe ve sokaktaki can dostlarımıza bakıyoruz. Onların her öğün yiyecek ve içmek için suyunu kontrol ediyoruz. Evimizin çevresindeler ancak onları ailemizin parçası gibi görüyoruz. Eğer bir can dostu istiyorsak satın almayalım, Güzelbahçe Belediyemizin barınağından ücretsiz sahiplenelim’’ dedi. “Satın almayalım evlat edinelim” Elsa isminde bir köpeğini iki yıl önce ilanda görüp sahiplendiğini söyleyen İyi Parti Meclis Üyesi Gizem Albaş, ‘‘İlk ailesi bakımını gerektiği gibi yapamayacağından Elsa için ilan açmıştı. Elsa’yı sahiplenmesem sokağa ya da barınağa bırakılacaktı. Alışmanın ilk zamanlarında biraz sıkıntılar yaşadık ancak onlar hem iyi bir dost ve iyi bir öğrenci. Çok çabuk öğreniyorlar ve uyum sağlıyorlar. İş yerimizde de kedi ve köpeklerimiz var onlara da bakıyoruz. İstedikleri tek şey sıcak bir yuva o yüzden satın almayalım evlat edinelim’’ dedi. Geçici Hayvan Barınağı 24 can dost sahiplendirdi Güzelbahçe Belediyesi geçici Hayvan Barınağı’nda Ocak-Eylül ayları arası; 668 kısırlaştırma (kedi-köpek), 571 kuduz aşısı, 1285 iç-dış parazit aşılaması, 29 harici operasyon, 951 can dost tedavi edildi, 24 Can dostta sahiplendirildi.

“En yakın komşularımız”

“Biz bakmazsak kim bakacak”

“Ailemizin bir parçası gibi”

“Satın almayalım evlat edinelim”