İzmir dirençli kent haline gelecek

29.04.2021 - 13:52, Güncelleme: 29.04.2021 - 13:52 3637+ kez okundu.
 

İzmir dirençli kent haline gelecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde 30 Ekim depreminin ardından yurttaşların afetlere karşı güvenilir konutlarda yaşamasını sağlamak için 100 inşaat mühendisiyle sahaya indi.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde 30 Ekim İzmir depreminin ardından sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları oluşturmak için kentte mevcut yapı stokunun envanterini çıkarma kararı alan Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) arasındaki protokol kapsamında saha çalışmaları başladı. Eğitim aldıktan sonra sınava girerek başarılı olan ilk etapta 100 inşaat mühendisi, depremden en çok etkilenen ve pilot bölge olarak belirlenen Bayraklı ilçesinde sahaya indi. Çalışmalar Mansuroğlu Mahallesi’nde başladı. Bayraklı'da 33 bin 100 konutta yapılacak çalışmanın ardından, mevcut bina yapı envanteri çıkarılarak, bu yapıların deprem riski açısından değerlendirilmesi sağlanacak. HER BİNAYA DEPREM KARNESİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depreminin hemen ardından üç ana başlık altında çalışmalara başladıklarını, öncelikle kentin yapı stoku envanterini çıkarmak istediklerini söyledi. İnsanların yaşadıkları kentte ve binada güven içerisinde olmalarını istediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “O nedenle her binaya deprem güvenlik karnesi vereceğiz. Yaşadıkları binanın ne kadar dayanıklı olduğunu, ne zaman yapıldığını, inşaatı ile ilgili bilgileri adeta binanın kimliğiyle ilgili bilgileri herkes görecek. Böylece öncelikli olarak hangi binalara müdahale edilmesi gerektiğini biz de yerel yönetimler olarak tespit etmiş olacağız” dedi. GÜVEN DUYGUSU SAĞLANMALI Gerek iklim krizi, gerek depremlerde kentin doğal afetlere karşı son derece kırılgan olduğunu gördüklerini ifade eden Soyer, bu nedenle amaçlarının İzmir'i dirençli bir kent haline getirmek olduğunu belirtti. Dünya Bankası ile 250 milyon dolarlık bir anlaşma yapmak üzere müzakerelere başladıklarını da hatırlatan Tunç Soyer, “Dünya Bankası'ndan 30 yıl vadeli ve çok düşük faizli bir krediyi İzmir'e aktarmak için çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmaların neredeyse sonuna geldik. Tahmin ediyorum bu yıl içerisinde 250 milyon doların üzerinde de bir rakam İzmir'e aktarılacak ve biz binlerce hane için kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmış olacağız. Yapı stoku envanteri çıkarıldıktan sonra, Dünya Bankası'ndan gelecek kaynağı öncelikle müdahale edilmesi gereken yapılardan başlayarak İzmir için kullanacağız” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde 30 Ekim depreminin ardından yurttaşların afetlere karşı güvenilir konutlarda yaşamasını sağlamak için 100 inşaat mühendisiyle sahaya indi.
İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde 30 Ekim İzmir depreminin ardından sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları oluşturmak için kentte mevcut yapı stokunun envanterini çıkarma kararı alan Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) arasındaki protokol kapsamında saha çalışmaları başladı. Eğitim aldıktan sonra sınava girerek başarılı olan ilk etapta 100 inşaat mühendisi, depremden en çok etkilenen ve pilot bölge olarak belirlenen Bayraklı ilçesinde sahaya indi. Çalışmalar Mansuroğlu Mahallesi’nde başladı. Bayraklı'da 33 bin 100 konutta yapılacak çalışmanın ardından, mevcut bina yapı envanteri çıkarılarak, bu yapıların deprem riski açısından değerlendirilmesi sağlanacak.
HER BİNAYA DEPREM KARNESİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depreminin hemen ardından üç ana başlık altında çalışmalara başladıklarını, öncelikle kentin yapı stoku envanterini çıkarmak istediklerini söyledi. İnsanların yaşadıkları kentte ve binada güven içerisinde olmalarını istediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “O nedenle her binaya deprem güvenlik karnesi vereceğiz. Yaşadıkları binanın ne kadar dayanıklı olduğunu, ne zaman yapıldığını, inşaatı ile ilgili bilgileri adeta binanın kimliğiyle ilgili bilgileri herkes görecek. Böylece öncelikli olarak hangi binalara müdahale edilmesi gerektiğini biz de yerel yönetimler olarak tespit etmiş olacağız” dedi.
GÜVEN DUYGUSU SAĞLANMALI Gerek iklim krizi, gerek depremlerde kentin doğal afetlere karşı son derece kırılgan olduğunu gördüklerini ifade eden Soyer, bu nedenle amaçlarının İzmir'i dirençli bir kent haline getirmek olduğunu belirtti. Dünya Bankası ile 250 milyon dolarlık bir anlaşma yapmak üzere müzakerelere başladıklarını da hatırlatan Tunç Soyer, “Dünya Bankası'ndan 30 yıl vadeli ve çok düşük faizli bir krediyi İzmir'e aktarmak için çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmaların neredeyse sonuna geldik. Tahmin ediyorum bu yıl içerisinde 250 milyon doların üzerinde de bir rakam İzmir'e aktarılacak ve biz binlerce hane için kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmış olacağız. Yapı stoku envanteri çıkarıldıktan sonra, Dünya Bankası'ndan gelecek kaynağı öncelikle müdahale edilmesi gereken yapılardan başlayarak İzmir için kullanacağız” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.