İzmit Belediyesi okul duvarlarını sanatla buluşturuyor

GÜNDEM 08.03.2021 - 15:57, Güncelleme: 08.03.2021 - 15:57 2755+ kez okundu.

İzmit Belediyesi okul duvarlarını sanatla buluşturuyor

Kenti gri görüntüsünden sanatla kurtarmaya başlayan İzmit Belediyesi sokak duvarlarından sonra okul duvarlarını da fırçayla tanıştırdı, TBMM İlköğretim Okulu’nun duvarlarına resim sanatıyla hayat verdi.

Şehrin sokaklarıyla sanatı buluşturarak yüzlerde tebessüme neden olan İzmit Belediyesi bu kez resmin sıcaklığını okullara taşıdı. Sokaklardaki duvar boyama çalışmalarıyla kentin siluetini renklendiren İzmit Belediyesinin ressamları fırçalarını çocuklar için salladı. Pandemi sürecinde evlerinde bunalan ve kısmi zamanlı da olsa okullarının yolunu tutmaya başlayan çocuklara sürpriz yapıldı. Hayalleri sürsün TBMM İlköğretim Okulu’nun duvarlarına birbirinden güzel resimlerle, çizgi film ve masal kahramanlarıyla hayat veren İzmit Belediyesi çocukların hayal dünyasının gelişmesini, psikolojik olarak etkilendikleri pandemiden kısa süre de olsa uzaklaşmasını, okulu cazip hale getirmeyi ve gri duvarların beton görünümünden sıyrılıp sanatla buluşmasını hedefledi. Çocuklar ise ilgilerini çeken resimlerle mutlu oldu.

Hayalleri sürsün