Kandıra’da mezarlıklar begonya kokacak

20.07.2021 - 06:54, Güncelleme: 20.07.2021 - 06:54 1170+ kez okundu.

Kandıra’da mezarlıklar begonya kokacak

Kandıra Belediyesi tarafından arefe günü ilçede bulunan mezarlıklarda ziyaretçilere su, lokum ikramı yapılırken begonya çiçeği hediye edildi. Kandıra Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekipleri arefe günü mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara begonya çiçeği, lokum ve su dağıttı. Kandıra Belediyesi Kurban Bayramı Arefe gününde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden Kandıralılara begonya çiçeği, lokum ve su dağıttı. Çiçekleri alan vatandaşlar aldıkları çiçekleri yakınlarının mezarına özenle dikti. Kandıra’da bulunan iki mezarlıkta, Asri mezarlık ve Eski mezarlıkta yapılan çiçek dağıtımı ile mezarların daha bakımlı ve temiz hale getirilmesi ve görsel güzellik oluşturulması hedefleniyor. Bakımları Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan mezarlıklarda, bayram öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.   BAŞKAN TURAN: İSTEDİK Kİ MEZARLARIMIZ ÇİÇEK KOKSUN Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Turan, mezarlık bakım çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederken, ‘’ Kültürümüz açısından büyük önem taşıyan mezarlarımızın bakımları ve temiz kalmaları için ekiplerimiz çalışmalarını yıl boyu sürdürüyor. Kabirlerin çevrelerinin otlarının biçilmesi, ağaçların budanması, kaldırımların temizlenmesi kabir ziyaretlerinin sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için önemli. İstedik ki bu temizliğin yanında mezarlarımız da çiçek koksun. Atalarımıza verdiğimiz değeri birazda buradan görebilelim. Allah tüm geçmişlerimizin mekanını cennet eylesin. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı tebrik ediyorum’’ dedi.

BAŞKAN TURAN: İSTEDİK Kİ MEZARLARIMIZ ÇİÇEK KOKSUN