Karacabey 'Ihlamur Festivali' büyük beğeni topladı

02.08.2022 - 14:49, Güncelleme: 02.08.2022 - 14:49 1368+ kez okundu.

Karacabey 'Ihlamur Festivali' büyük beğeni topladı

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ihlamur Festivali, 3 gün boyunca Yeniköy konser alanında yazlıkçılara unutulmaz anlar yaşattı. Festival kapsamında bu yıl ilk kez kurulan Kadın Üreticiler Pazarı halktan yoğun ilgi görürken, festivalde ilk kez gösterimi yapılan Karacabey Longozu Belgeseli de büyük beğeni topladı. 3 günde 6 farklı grubun sahne aldığı festivale, birbirinden güzel şarkıları ve danslarıyla Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Ece Seçkin damgayı vurdu.

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ihlamur Festivali, Yeniköy’de 3 gün boyunca konser alanında vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı. Festival, 29 Temmuz Cuma Günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının Yeniköy’de gerçekleştirdiği kortejle başladı. Kortejde, Ulubatlı Hasan Halk Oyunları Gösteri Ekibi de yer aldı. Kortej sonrası konser alanında katılımcılara mini bir konser de veren Bando Takımı yoğun alkış aldı. Bando Takımından sonra ise Bursa Karacabeyliler Derneği Uluabatlı Hasan Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Keyifli anlar yaşandı Açılış seremonisi sonrası sahneye ilk çıkan grup Karacabey Gönüllüler Korosu oldu. Birbirinden güzel Türk Sanat Müziği şarkılarıyla gelenler keyifli anlar yaşarken, programın ikinci yarısında ise ilçede uzun yıllardır sahne alan Grup Naturel şarkılarını seslendirdi. Gece yarısına dek süren konserde, Ali Altay Erim ve Semih Tozak birbirinden güzel pop şarkılarla gelenleri eğlendirdi. Ece Seçkin damgasını vurdu Ihlamur Festivalinin ikinci gününde, Karacabey Belediyesi tarafından özenle hazırlatılan “Karacabey Longozu 2022” belgeselinin ilk gösterimi gerçekleştirildi. Açık hava sinemasında kurulan dev ekranda sahnelenen belgesel, katılımcılardan tam not aldı. Belgesel gösterimi sonrası ise sahneye bu kez, Türk pop müziğinin sevilen ismi Ece Seçkin çıktı. Birbirinden güzel yerli ve yabancı şarkılarla sevenlerine unutulmaz anlar yaşatan Seçkin’in, dans ekibiyle gerçekleştirdiği sahne gösterisi de büyük beğeni topladı. Özkan’dan ıhlamur hediyesi Konserin başında sürpriz şekilde sahneye çıkan Karacabeyli minik Ece Seçkin sanatçıyı oldukça şaşırttı. Minik Ece Seçkin ile sahneye çıkan Belediye Başkanı Ali Özkan da sahne yaptığı konuşmasında, bölgenin turizm ve doğal ürünlerine dikkat çekti. Özkan, Ece Seçkin ve ekibine ıhlamur ikramında da bulundu. Daha sonra minik Ece Seçkin, çiçeği şarkıcı Ece Seçkin’e takdim etti. Gece sonuna dek şarkılarla ve dans gösterileriyle izleyenlere eğlenceli anlar yaşatan Seçkin, Yeniköylülerden tam not aldı. Konserin olduğu gece bölgedeki tüm otel ve pansiyonlar dolarken, esnaf da kalabalıktan oldukça memnun kaldı. Gönüllerince eğlendiler Festivalin son akşamı ise Karacabey Longozu Belgeselinin ikinci gösterimi yine açık havada konser alanında gerçekleşirken, belgesel gösterimi sonrası da Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğünün Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirildi. Dinleyicilerin de eşlik ettiği şarkılarla gönüllerince eğlenen katılımcılar, daha sonra Karadeniz Müziği sanatçılarından Engin Çeb’in şarkılarına eşlik etti. 3 gün boyunca DJ Ali Toprak’ın renkli sunumları ve sahne öncesi performansları da beğeni topladı.

Keyifli anlar yaşandı

Ece Seçkin damgasını vurdu