Kartepe'de heyelana asfalt çözümü

GÜNDEM 23.10.2021 - 09:21, Güncelleme: 23.10.2021 - 11:16 1317+ kez okundu.

Kartepe'de heyelana asfalt çözümü

Kocaeli'nin Kartepe bölgesinde yer alan ve aşırı yağışlar nedeniyle toprak kayması meydana gelen Serinlik Köy yoluna, balans malzeme pmt ve asfalt serimi yapıldı.

KOCAELİ(İGFA)- Toprak kayması ile kullanılmaz duruma gelen  Kartepe Serinlik Köy yoluna müdahale eden Büyükşehir Belediye ekipleri, heyelan sebebiyle oluşan toprak kaymasını yapılan balans malzemesi dolgusu pilent miks temel ve asfalt serimi ile gidererek yolu kullanılır duruma getirdi. Balans malzeme üzerine pmt ve asfalt serimi ile Kartepe Zirvesine alternatif güzergahlardan birisi olan Serinlik köyü yolunda, 75 ton asfalt serimi yapıldı 120 metre uzunluktaki yol, aşırı yağışlarda yaşanması muhtemel bir heyelana karşı sağlamlaştırıldı.