Kayseri Büyükşehir'den yaya ve bisiklet yolu atağı

GÜNDEM 06.06.2022 - 08:17, Güncelleme: 06.06.2022 - 09:18 1200+ kez okundu.

Kayseri Büyükşehir'den yaya ve bisiklet yolu atağı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın bisiklet ve yaya yollarına verdiği özel önem doğrultusunda Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın havaalanından şehir merkezine geliş yönünde devam eden yaya yolu yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarının 1’inci etabında sona yaklaştı. Büyükşehir, yaya yolu kesitine eklediği asfalt zeminli bisiklet yoluyla da bisiklet kullanımını daha güvenli hale getiriyor.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Çevreci bir ulaşım ağı oluşturabilmek için bisiklet yolu çalışmalarını çok önemseyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aynı şekilde yayaların daha konforlu ve daha güvenli ulaşımına özel önem veriyor. Bu kapsamda Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın havaalanından şehir merkezine geliş yönünde devam eden yaya yolu yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarının 1’inci etabında sona doğru gelindi. Fen İşleri Daire Başkanlığı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, Başkan Büyükkılıç’ın yapılan her yola bisiklet yolunu da ekleme talimatını hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, yapılan çalışmayla nüfus yoğunluğu fazla olan bu bölgedeki yaya yollarını daha konforlu hale getirirken, yaya yolu kesitine eklenen asfalt zeminli bisiklet yoluyla da bisiklet kullanımını daha güvenli hale getiriyor.