Kayseri Yakut'a demir yolu müjdesi

06.11.2021 - 09:28, Güncelleme: 06.11.2021 - 09:28 1541+ kez okundu.

Kayseri Yakut'a demir yolu müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, demiryolu hattının kestiği Yakut Mahallesi ile Fuzuli Kavşağı’nı birbirine bağlayacak noktada demir yolu geçidinin ihalesinin 30 Kasım’da yapılacağı müjdesini verdi. KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Fatma Kemal Şallıoğlu Camii ve Ahsen İfakat İlgen Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılış törenine katıldı.  Ulaşım konusunda vatandaşların çok daha rahat ve konforlu hareket edebilmesine yönelik çalışmalar yapan Başkan Büyükkılıç, açılışta 10 binin üzerinde nüfusa yaklaşan Yakut Mahallesi’nin şehirle bütünleşmesine ve etrafındaki mahallelerle birlikte çok daha kolay ulaşım imkânına kavuşacağı bir proje ile ilgili müjde verdi.  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürü Abdülkerim Murat Atik’in kendisini telefonla aradığını anlatan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:  “Ankara’da bakanlarımızın ve milletvekillerimizin desteğiyle az önce müjdesini aldığım bir projeyi paylaşmak istiyorum. Devlet Demir Yolları Genel Müdürü az önce aradı. Yakut Mahallesi’ndeki demir yolu geçidimizin ihalesinin 30 Kasım’da yapılacağının müjdesini verdi” dedi. Başkan Büyükkılıç’ın verdiği müjde kapsamında, Yakut Mahallesi ile Fuzuli Caddesi’ni buluşturan kesişim bölgesinde alt geçit projesi ile şehrin kuzeyi ile güneyi arasındaki bütünleşmeyi artıracak. Proje ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki trafik yükü azaltılmış olacak ve yeni yol ile ulaşım çok daha hızlı ve konforlu olacak.