Keşan'a 19 bin fidan dikildi

11.11.2021 - 16:18, Güncelleme: 11.11.2021 - 16:18 1201+ kez okundu.

Keşan'a 19 bin fidan dikildi

Törende konuşan Mustafa Helvacıoğlu “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın daha yeşil, havası daha temiz ve oksijeni bol bir ortamda yaşamaları için çalışıyoruz.”

11.11.2021 tarihinde ülke genelinde gerçekleştirilen ağaç fidanı dikme töreni Keşan’da da gerçekleştirildi. Keşan Sağlık Meslek Lisesi’nnde gerçekleşen törene Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile kurum amirleri ile öğrenciler katıldı. Fidan dikme töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan  geleceğe nefes seferberliği için  bir aradayız. geleceğe nefes etkinliğimiz ile  2019 yılından beri milyonlarca fidan toprakla buluştu. Toplumumuzun tüm kesimleri ve ülkemizin her noktasında vatandaşlarımız bugün fidanlarımızı toprak ile buluşturuyor. Geleceğe nefes olmak için başlatılan etkinlik son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandıran, dünyaya örnek olan bir seferberliktir. Bugün Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’müz tarafından 19 bin adet fidan dikilecektir. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın daha yeşil, havası daha temiz ve oksijeni bol bir ortamda yaşamaları için çalışıyoruz. Cennet vatanın  evlatları olan bizler, temiz çevrenin bize atalarımızdan miras değil, gelecek nesillere emanetimiz olması gerektiğinin bilinciyle çalışmalarımızı durmaksızın sürdüreceğiz.” dedi. Katılımcılar ve öğrenciler tarafından fidan dikilmesi ile fidan dikme töreni sona erdi. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nce Keşan ve çevresinde toplam 19 bin fidanın dikiminin gerçekleştirildiği öğrenildi.