Kocaeli İzmit’te havai elektrik hatlar yer altına alınacak

07.07.2021 - 10:18, Güncelleme: 07.07.2021 - 10:18 1211+ kez okundu.

Kocaeli İzmit’te havai elektrik hatlar yer altına alınacak

Üst yapı çalışmaları sırasında halkın talep ettiği havai elektrik hatlarının yer altına alınmasını da projeye ekleyen İzmit Belediyesinin kendi sorumluluk alanında vatandaşın isteklerini yerine getirmekte kararlı. Giderleri de kendisi karşılayacak olan İzmit Belediyesi ardından ara verdiği üst yapı çalışmalarını tamamlayacak. KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli İzmit'te Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi’ndeki havai elektrik hatlarının yer altına alınması ve buna bağlı olarak beklemeye alınan kaldırım çalışmalarının uzamasıyla ilgili eleştirilere cevap İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten geldi. “Bizim o bölgede yapacağımız çalışma önceden belliydi. Ancak biz çalışmanın startını verince Büyükşehir bir anda ortaya çıktı" diyen Başkan Hürriyet, "Havai hatların yer altına alınmasıyla ilgili SEDAŞ ve TEİAŞ ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Ancak SEDAŞ ile görüşmelerimizde böyle biri durumun olmadığını, büyükşehirin SEDAŞ ya da TEİAŞ ile bir görüşme ve protokol yapmadığını öğrendik. Ama biz halkın talebi olduğu için projemize ekleyerek “Biz havai elektrik hatlarını yer altına indiririz dedik” diye konuştu. HAVAİ HATLAR YERE İNECEK İzmit Belediyesi’nin 2021 yatırım programında bulunan Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi üst yapı düzenleme işinin yapımı sırasında mahalle sakinleri, esnaf ve muhtarlar, İzmit Belediyesine yazılı ve sözlü olarak başvurarak enerji nakil hatlarının görüntü kirliliği ve çekme mesafesinin tehlike arz etmesi sebebiyle yer altına alınmasını istedi. Değerlendirme yapan İzmit Belediyesi aynı caddede farklı zamanda tekrar çalışma yapılmasının getireceği ekonomik ve sosyal olumsuzluklara engel olmak ve tehlike durumunu ortadan kaldırmak için enerji nakil hatlarının yer altına almaya karar verdi.

HAVAİ HATLAR YERE İNECEK