Kocaeli'de gençlere 'altın' öğütler

GÜNDEM 07.06.2022 - 10:54, Güncelleme: 07.06.2022 - 11:04 1289+ kez okundu.

Kocaeli'de gençlere 'altın' öğütler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en iyi hocaları Bayram Meral ve Ramazan Yetgin’i, YKS’ye sayılı günler kala “Kütüphane’de Bir Akşam” etkinliğinde, gençlerle buluşturdu

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kala Türkiye’nin en iyi hocalarını gençlerle buluşturdu. “Benim Hocam” grubundan eğitimci Bayram Meral ve Ramazan Yetgin, “Kütüphane’de Bir Akşam” etkinliğinin bu ayki konuğu olurken, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide eğitimciler, sınav öncesi ve sınav anında yapılması gerekenlerle ilgili altın değerinde tavsiyeler verdi. Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen “Sınav Öncesi Motivasyon ve Söyleşi” konulu etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi. Benim Hocam grubunun eğitimcileri sınav süresini kullanma, odaklanma ve uzun paragraflarla ilgili yapılması gerekenlerle ilgili tüyolar verdi. Öğrencilere soruda istenen ne ise sadece ona odaklanmaları gerektiğini tavsiye eden Meral ve Yetgin, “Gereksiz ayrıntılarda kaybolmayın, soru ne istiyorsa onun üzerinde yoğunlaşın” dedi. KODLAMA HATASINA KARŞI ÖNEMLİ TAKTİK Söyleşide öğrencilerin adeta korkulu rüyası olan kodlama hatası gündeme geldi. YKS hocaları bu konuda öğrencilere önemli bilgiler sundu.  Kodlama hatası ve kaydırma yapmamak için, her sorudan sonra cevabın optik forma işaretlenmesi gerektiğini ifade eden YKS hocaları, “Boş bıraktığınız soru için de optiğin yanına küçük bir işaret koyabilirsiniz” dedi.

KODLAMA HATASINA KARŞI ÖNEMLİ TAKTİK