Kocaeli'nde "Atık İlaç Toplama" projesi başlatıldı

26.09.2021 - 09:36, Güncelleme: 26.09.2021 - 09:46 6185+ kez okundu.
 

Kocaeli'nde "Atık İlaç Toplama" projesi başlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle başlatılan "Atık İlaç Toplama" projesi bölge halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli Eczacılar Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'nin 12 ilçesinde başlatılan "Atık İlaç Toplama"  projesiyle toplanan ilaçlar, İZAYDAŞ'a bertaraf edecek. Gönüllülük esaselı başlatılan projeye 100 eczanenin gönüllü olduğunu söyleyen Kocali Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı “Vatandaşlar, evlerinde bulunan miadı geçmiş ilaçları getirerek buradaki kutulara koyabilirler.Bunların doğada bulunması çevreyi kirletir. Dolayısıyla bu ilaçların uygun koşullarda bertaraf edilmesi gerekmektedir. Projenin doğru bir zamanda başladığını düşünüyorum. Vatandaşlarımızı bu projeye destek vermeye davet ediyorum.Eczacılar ve doktorlar olarak ilaçların yerinde ve dozunda kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle ilaçların tedavi süresince kullanılması çok önemli. Hiçbir ilacın zayi olmasını istemiyoruz. Ancak tedavi sonlandırılmışsa bu ilaçların atık toplama kutularına atılmasını son derece önemli buluyoruz” dedi.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle başlatılan "Atık İlaç Toplama" projesi bölge halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

KOCAELİ(İGFA)- Kocaeli Eczacılar Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'nin 12 ilçesinde başlatılan "Atık İlaç Toplama"  projesiyle toplanan ilaçlar, İZAYDAŞ'a bertaraf edecek.

Gönüllülük esaselı başlatılan projeye 100 eczanenin gönüllü olduğunu söyleyen Kocali Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı “Vatandaşlar, evlerinde bulunan miadı geçmiş ilaçları getirerek buradaki kutulara koyabilirler.Bunların doğada bulunması çevreyi kirletir. Dolayısıyla bu ilaçların uygun koşullarda bertaraf
edilmesi gerekmektedir. Projenin doğru bir zamanda başladığını düşünüyorum. Vatandaşlarımızı bu projeye destek vermeye davet ediyorum.Eczacılar ve doktorlar olarak ilaçların yerinde ve dozunda kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Özellikle ilaçların tedavi süresince kullanılması çok önemli. Hiçbir
ilacın zayi olmasını istemiyoruz. Ancak tedavi sonlandırılmışsa bu ilaçların atık toplama kutularına atılmasını son derece önemli buluyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.