Kocaeli'nin içme suları için yeni depolar inşa ediliyor

GÜNDEM 19.04.2021 - 11:01, Güncelleme: 19.04.2021 - 11:01 3761+ kez okundu.

Kocaeli'nin içme suları için yeni depolar inşa ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ve Derince ilçelerinin bol ve düzenli içme suyu ihtiyacını depolamak için 13 adet yeni depo ile yaklaşık 30 km uzunluğunda içme suyu hattı ve 1 adet terfi merkezinin inşa edileceği projeye başladı.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, nüfus artışı ve küresel ısınmayı göz önünde bulundurarak ihtiyaç olan bölgelerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yeni içme suyu depolarının yapılması talimatını verdi. Bu doğrultuda İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ve Derince İlçelerine bağlı muhtelif bölgelerinde yeni ve daha büyük kapasiteli depoların yapılması için projeler hazırladı. DERİNCE'YE 1 DEPO İhalesi tamamlanan “İzmit ve Derince İlçeleri Muhtelif İçme suyu Depo İnşaatı” projesinde, ağırlıklı olarak İzmit ilçesinde yeni depolar yapılacak. Proje kapsamında İzmit Gündoğdu Bahçelik’te 2000 m3, Veliahmet Bağçeşme’de 2000 m3, Ambarcı ‘da 300 m3, Bağlıca, Ortaköy Düğmeciler, Kurtdere ve Kaynarca Şentepe’de 100’er m3,  Süverler, Kaynarca Merkez, Hakkaniye, Sarıhocalar, Mecidiye’de 50’şer m3 olmak üzere toplam 12 adet yeni depo inşa edilecek. Yeni depolar ile şebeke bağlantıları için de toplam 25 km uzunluğunda içme suyu hattı yenilenecek. Ayrıca, Bağçeşme’de 1 adet içme suyu terfi merkezi de inşa edilecek. Derince ilçesinde ise Terziler Mahallesi’nde 50 m3 kapasiteli yeni depo inşa edilecek. Ayrıca, yeni deponun yanı sıra 5 km uzunluğunda içme suyu hattının imalatı da gerçekleştirilecek.